De ce le plac românilor jocurile de noroc cu faraoni

De ce le plac românilor jocurile de noroc cu faraoni

Mitologia  Egiptului Antic este încă fascinantă pentru întreaga omenire, prin prisma puterii, a bogățiilor, dar și a secretelor deținute de civilizația care a ridicat celebrele piramide. Nici în ziua de astăzi nu știm cum au fost capabili oamenii de atunci să pună unele peste altele blocuri de piatră pe care este greu să le ridici chiar și cu macaraua.

Un alt capitol de interes este cel legat de zeitățile egiptene, producătorii de jocuri pentru cazinouri online inspirându-se din legende pentru a crea sloturi foarte iubite. Multe jocuri online au pictograme care îi reprezintă pe cei mai importanți zei:

ADVERTISING
  • Ra, personificarea soarelui, cel mai puternic din toți zeii;
  • Anubis, zeul ce ghida spiritele morților în lumea de dincolo;
  • Horus, zeu protector al Egiptului, reprezentat cu cap de șoim;
  • Osiris, zeul vieții de apoi.

De asemenea, pe role apar scarabei (insectele despre care se spune că rostogoleau soarele pe cer), Nekhbet (vulturul), Bastet (pisica), Sobek (crocodilul), Sekhmet (leul), faraoni, piramidele și Cleopatra, cea mai celebră conducătoare a Egiptului. 

Ca și caracteristică specială, aceste jocuri se remarcă prin funcția specială care oferă serii de rotiri extra cu simbol special expandabil. Popularitatea sloturilor egiptene face ca acestea să fie ocazional și în centrul multor promoții precum cele găsite pe această pagină: https://mrbit.ro/ro/promotions/offers/84032.

ADVERTISING

Trei jocuri egiptene populare

image-165

Printre cele mai apreciate sloturi cu tematică egipteană se numără „Power of Gods Egypt”, care are un farmec deosebit și datorită fondului sonor. Muzica tradițională este completată de șuieratul vântului ce suflă printre dunele de nisip. Pe fundal sunt piramide și palmieri, iar grila este străjuită de Horus, zeul cu cap de șoim. Acesta ține mâna pe o coloană de piatră în care sunt sculptați șapte scarabei.

Coloana reprezintă, de fapt, un contor. Fiecare scarabeu se activează în momentul în care o insectă sacră aterizează pe role. Când sunt colecționate șapte, jucătorul primește rotiri extra. Rotiri fără bani sunt acordate și în urma opririi pe ecran a trei simboluri Scatter. Se poate opta pentru trei secvențe: 15 învârtiri cu multiplicator Wild x2, sau 12 cu multiplicator Wild x3, 10 cu multiplicator Wild x4. Sobek (crocodilul) este simbolul Wild. El apare pe role și în timpul jocului de bază.

image-164

„Dawn of Egypt” este un alt slot în care apar simboluri identitare pentru cultura egipteană: piramide, crucea, scorpionul, șarpele, leul și șoimul. Există două pictograme speciale: piramida Scatters aduce extra rotiri, iar piramida Wild Scatter declanșează „Pyramid Spins”, care beneficiază de îmbunătățirea simbolurilor. Desigur, trebuie îndeplinită condiția numărului minim de simboluri oprite pe ecran.

ADVERTISING

Grila este plasată în interiorul spațios al unui templu. În stânga și în dreptul ei sunt doi șoimi cu perlă pe cap. De altfel, perla este un element care apare des în acest joc, scarabeii (simbolul Wild) împingând pietre prețioase roșii cu picioarele din față, iar pictograma ce îl reprezintă pe Horus purtând-o ca podoabă pe coroană. Pentru a afla numărul de rotiri extra de care beneficiază în jocul special, jucătorul trebuie să învârtă „Roata Zeilor”. Numărul maxim este 20, iar cel minim este 3.

image-163

Așa cum spuneam la început, Egiptul Antic are încă multe mistere pe care cercetătorii nu au reușit să le dezlege. Jocul „Mysteries of Egypt” se bazează tocmai pe această idee. Jucătorul poate face un pas important în descoperirea unor informații importante prin găsirea mormântului faraonului. Astfel, va primi o serie de rotiri „din partea casei” în care pictogramele obișnuite se vor transforma în simboluri Wild.

În timpul jocului special sunt acordate 7 extra învârtiri. Acest joc este inițiat de oprirea pe grilă a minim trei Scatters (pictograma care îl înfățișează pe faraon). Soarele care răsare de după piramida aflată în plan îndepărtate creează o senzație deosebită, potențată de „cântecul” vântului. Jucătorul este plasat într-un loc pustiu, încărcat de semnificație, în care se petreceau lucruri deosebite în urmă cu mii de ani. 

Pictogramele de pe grilă sunt desene găsite pe zidurile din interiorul piramidelor, plus reprezentări ale zeităților.  Este un slot foarte interesant, ca majoritatea celor inspirate din istoria Egiptului.