Elina Svitolina atacă dur o colegă din circuitul WTA: „Promovează crima, jaful, violul, răpirea!”

Elina Svitolina atacă dur o colegă din circuitul WTA: „Promovează crima, jaful, violul, răpirea!”

Jucătoarea de tenis din Ucraina Elina Svitolina, fostă câștigătoare de Turneul Campioanelor, proaspătă mămică, a atacat dur o colegă de circuit WTA într-un interviu acordat presei.

Ea a atacat o sportivă din Rusia, mai exact pe Anastasia Gasanova, pe motivul că aceasta ar promova prin postările sale pe diferite rețele de socializare ”crima, jaful, violul și răpirea”.

E vorba desigur de conflictul militar care are loc de peste un an de zile între Ucraina și Rusia, după ce Federația Rusă a declanșat această invazie de-a dreptul în februarie 2022. Gasanova, aflată pe un loc obscur în clasamentul WTA, 273, a avut câteva declarații cel puțin bizare recent. Ea a spus că această invazie este de fapt o operațiune militară oarecum corectă și că oamenii din Donețk „aveau lacrimi de fericire în ochi” în momentul în care Vladimir Putin a anunțat startul operațiunii militare.

ADVERTISING

„Avem un exemplu foarte clar: Anastasia Gasanova, prin ce postează pe contul ei de Instagram, justifică invazia rusă a Ucrainei, justifică acțiunile armatei ruse în Ucraina și repetă povești de propagandă cu privire la război.

De fapt, avem o persoană în circuit care promovează în mod deschis crima, jaful, violul, răpirea și furtul de teritorii. La întrebările mele – „Este adecvat? Este normal ca o astfel de persoană să participe la turnee? Este corect pentru jucătoarele ucrainene și pentru toți ceilalți participanți în circuit?” – răspunsul pe care l-am auzit a fost… tăcere. Fără argumente, fără vreo explicaţie”, declara indignată Svitolina pentru portalul WeLoveTennis.

ADVERTISING

Fostul număr 3 mondial WTA cere de urgență șefilor organizației mondiale a tenisului feminin să ia măsuri și sportive precum Gasanova să fie interzise în sportul alb din cauza acestor declarații uimitoare.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!