Bătaie între polițiști, la cheful de la ziua de naștere a unui coleg

Bătaie între polițiști, la cheful de la ziua de naștere a unui coleg

Mai mulţi poliţişti din Bihor care au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o aniversare a zilei de naștere s-au luat la bătaie chiar în timpul chefului.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă noaptea, în comuna Cărpinet din județul Bihor, unde şeful de post din localitatea Pietroasa, Raul Rotar, şi-a serbat ziua de naştere cu mult fast, la un salon de evenimente.

La petrecerea cu lăutari şi peste 150 de invitaţi au participat poliţişti din zonă, dar şi mai mulţi primari, viceprimari, consilieri locali şi oameni de afaceri, relatează Bihoreanul.

ADVERTISING

Scandalul a început în jurul orei 3:00, pe terasa localului, şi ar fi fost declanşat de un schimb de replici între Viorel Iga, ajutorul şefului de post din Lazuri de Beiuş, şi Călin Peti, un poliţist din Rieni. În disputa dintre aceștia a intervenit şi fratele lui Viorel Iga, Sergiu, ajutorul şefului de post din Rieni.

Altercația a degenerat într-o încăierare în care bătăușii s-au lovit cu pumnii şi cu picioarele, făcând şi victime colaterale printre alţi petrecăreţi care au sărit să-i despartă.

"S-a întâmplat afară, în faţa sălii, s-au înjurat, apoi s-au luat la bătaie. Au fost rănite mai multe persoane, cât de grav, nu ştiu, însă din câte spune lumea i-ar fi despărţit în final şeful Poliţiei Ştei, Rafael Tonca", a spus unul dintre participanții la eveniment pentru publicația citată.

ADVERTISING

Deși sursele ziarului spun că printre cei implicați în conflict s-a numărat și primarul comunei Cărpinet, Petru Curta, acesta a negat: "Nu am fost de faţă, trebuia să ajung în Suceava a doua zi, am plecat pe la miezul nopţii. Din auzite, doar, am aflat că au fost şi victime colaterale, că s-au băgat unii să-i despartă. Mai multe nu ştiu", a spus el.

Niciuna dintre victime nu a reclamat agresiunea, însă cazul a ajuns în atenția conducerii Inspectoratului de Poliție Bihor pentru încălcarea Statutului poliţistului, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei.

ADVERTISING

Statutul prevede obligația polițiștilor de a avea un comportament decent şi în afara programului de lucru pentru a nu „compromite, prin activitatea publică ori privată, prestigiul funcţiei sau al instituţiei din care fac parte”.

"Șeful Inspectoratului a dispus, de urgență, efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale în consecință", a declarat comisarul-șef Alina Fărcuţa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇