Cutremur puternic în Ecuador: clădiri prăbușite și zeci de morți (Video) UPDATE

Cutremur puternic în Ecuador: clădiri prăbușite și zeci de morți (Video) UPDATE

Un seism puternic, cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter (potrivit U.S. Geological Survey), s-a produs sâmbătă în largul coastelor Ecuadorului și nordul statului Peru.

Seismul a survenit la ora locală 12:11 (17:11 GMT) și a avut loc la o adâncime de 66,4 km, la aproximativ 10 km de orașul Balao, din provincia Guayas.

UPDATE: Seismul a provocat moartea a 14 persoane şi peste 380 au fost rănite, în mare parte în provincia El Oro, au informat autoritățile duminică dimineață. Cel puţin 44 de case au fost distruse, 90 au fost avariate, aproximativ 50 de unităţi de învăţământ şi peste 30 de centre de sănătate au fost, de asemenea, afectate. Mai multe drumuri au fost blocate de alunecări de teren cauzate de cutremur. În Peru a murit o tânără fată, după ce locuinţa în care se afla s-a prăbuşit, în regiunea Tumbes, de la frontiera cu Ecuador.

Cutremurul iniţial a fost urmat de două replici mai slabe în ora următoare, potrivit Institutului de Geofizică din Ecuador.

Imaginile apărute în social media arată clădiri prăbușite și oameni ieșiți pe străzi. „Am ieşit cu toţii în stradă… ne-am speriat foarte tare”, povestește Ernesto Alvarado, un locuitor din Isla Puna.

Nu a fost emisă alertă de tsunami.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇