Cîțu anunță că tabletele promise de Guvern vor ajunge în școli cu întârziere. Anisie spune că o parte din ele au plecat deja spre elevi

Cîțu anunță că tabletele promise de Guvern vor ajunge în școli cu întârziere. Anisie spune că o parte din ele au plecat deja spre elevi

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că tabletele promise de Guvern pentru învățământul online vor ajunge la elevi în octombrie sau noiembrie.

Potrivit acestuia, Guvernul a întâmpinat dificultăți în timpul procedurilor privind achiziția acestora.

„Am alocat resursele necesare, au fost alocate resurse suplimentare la rectificarea bugetară, pentru tablete. Aici, au fost și sunt niște discuții despre licitații. O parte dintre tablete, câteva loturi, vor fi livrate acum, nu sunt toate livrate. Anul trecut, au fost cumpărate 200.000 de tablete tot anul. Guvernul cumpără pentru acest început de an 200.000 de tablete dintr-o dată.

ADVERTISING

Este clar că s-ar putea să fie o problemă de producție, de capacitate de producție. În același timp sunt specificații clare pentru aceste tablete, nu le cumpărăm din piață, din magazin. De aceea producția lor durează mai mult. Eu cred că până la mijlocul lunii octombrie vor fi livrate toate aceste tablete. Sunt câteva loturi care vor fi livate în septembrie, celelate vor fi livrate în octombrie și noiembrie”, a declarat Florin Cîțu, citat de Mediafax.

ADVERTISING

Anisie: 82.000 de tablete cu Internet, gata să plece către școli

La rândul său, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că 82.000 de tablete cu Internet plătit pentru doi ani sunt gata să plece către unităţile de învăţâmânt care încep şcoala în scenariul roşu.

"Sunt deja 82.000 de tablete gata să plece către unităţile de învăţâmânt care se află în scenariul roşu. Avem un operator economic care a câştigat licitaţia realizată de către ONAC. (...) Tabletele pe care le-am achiziţionat sunt conectate la internet şi cu internetul plătit pentru doi ani de zile", a spus Anisie, potrivit Agerpres.

ADVERTISING

Ministrul a precizat că şcolile pot achiziţiona echipamente electronice care să asigure buna desfăşurare a orelor online, pe care le pot deconta din fonduri europene.

"Fiecare unitate de învăţâmânt, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) sau cu autoritatea publică, poate să facă achiziţii care să fie decontate pe fonduri europene. Guvernul României a alocat 175 de milioane de euro pentru achiziţii de echipamente electronice, echipamente sanitare, dar şi containere sanitare, acolo unde sunt unităţi de învăţâmânt care nu au toaletele în interiorul unităţii", a declarat Monica Anisie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇