Fapta generoasă a unui fermier din Alabama care a impresionat întreaga lume, dezvăluită după moartea lui

Fapta generoasă a unui fermier din Alabama care a impresionat întreaga lume, dezvăluită după moartea lui

Ani de zile, un fermier din Alabama a plătit în secret medicamentele vecinilor săi fără posibilități financiare.

Bărbatul a murit pe 1 ianuarie 2023, la vârsta de 80 de ani, iar comunitatea din Geraldine, orășelul în care trăit întreaga lui viață, îi onorează acum fapta generoasă despre care de-abia s-a aflat.

Membrii familiei spun despre Hody Childress, veteran de război, că era un bărbat umil, cu credință în Dumnezeu și muncitor, care obișnuia să le trimită vecinilor său mesaje de însănătoșire și să împartă cu ei din roadele grădinii sale. Însă nici măcar familia lui nu i-a cunoscut marele secret, notează BBC.

ADVERTISING

În fiecare lună, timp de aproape un deceniu, Childress a donat 100 de dolari farmaciei locale pentru a veni în sprijinul celor care nu își permiteau rețeta. Singura lui condiție a fost ca donațiile să rămână anonime.

Brooke Walker povestește că lucra de doi ani în farmacie când Childress a întrebat-o dacă sunt oameni care nu au posibilitatea să-și cumpere medicamentele. Când farmacista i-a confirmat că acest lucru se întâmplă destul de des, bărbatul i-a înmânat o bancnotă de 100 de dolari și i-a spus să folosească banii data viitoare când va mai fi o astfel de situație.

ADVERTISING

”Nu spune de unde sunt, nu-mi spune nici mie cine a avut nevoie de ei, spune doar că este o binecuvântare de la Dumnezeu”, i-a cerut bărbatul.

Mai târziu, Walker l-a sunat și i-a spus cât de mult a însemnat generozitatea lui pentru clientul pe care l-a ajutat.

Luna viitoare s-a întors la farmacie și a făcut același lucru. Și a continuat așa lună de lună timp de aproape zece ani.

În cele din urmă, deoarece nu mai putea ieși din casă din cauza unor probleme de sănatate, Childress i-a dezvăluit secretul fiicei sale, Tania Nix, pe care a rugat-o să meargă să doneze în locul lui cei 100 de dolari, cât timp va fi el în viață.

ADVERTISING

După moartea tatălui ei, femeia a simțit nevoia să le împărtășească celor prezenți la înmormântare ce a făcut tatăl ei atâta timp.

Vestea s-a răspândit rapid în rândul comunității și în presă. Walker spune că farmacia a fost contactată de oameni din SUA, și nu numai, care și-au exprimat dorința de a continua donații în memoria lui Childress.

C.S. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇