De ce au fost arestați frații Tate și cum își ademeneau victimele - motivarea instanței

De ce au fost arestați frații Tate și cum își ademeneau victimele - motivarea instanței
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti care au dispus arestarea fraţilor Andrew şi Tristan Tate şi a celor două complice ale acestora justifică decizia, arătând că ţin cont de gravitatea acuzaţiilor aduse şi că „o reacţie blândă faţă de acest gen de inculpaţi ar crea un sentiment de insecuritate publică”.

Judecătorii răspund şi apărării avocatului lui Andrew Tate, care susţine că imaginea acestuia creată în spaţiul public este cea a unui „personaj”.

„Judecătorul nu poate fi de acord cu susţinerea apărării în sensul că aceste conţinuturi video prezintă doar un personaj şi nu pot fi avute în vedere, întrucât inculpatul manifestă aceeaşi atitudine şi în relaţiile cu persoanele vătămate”, se precizează în motivarea instanţei de judecată.

ADVERTISING

Femeile, doar un mijloc de a obţine câştiguri în mod facil

Judecătorii reţin, de asemenea, că „prin conduita sa anterioară săvârşirii faptei ce face obiectul cauzei, inculpatul dovedeşte riscul real de a reitera un comportament infracţional”.

Totodată, atitudinea pe care inculpatul Andrew Tate o are faţă de femei este aceea că „le percepe doar ca pe un mijloc de a obţine câştiguri în mod facil”, reiese din documente. Instanţa de judecată face referire şi la consecinţele pe termen lung asupra persoanelor traficate.

ADVERTISING

Completul de judecată a luat în calcul, atunci când a dispus arestarea preventivă, inclusiv posibilitatea ca inculpaţii să fugă în ţări cu care România nu are acorduri privind extrădarea. 

Fraţii Tate, acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol, se consideră nevinovaţi şi „nu au recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina lor”.

Cum îşi racolau fraţii Tate victimele

Andrew şi Tristan Tate, cunoscuţi la nivel internaţional drept vedete în social media, le racolau pe femeile pe care le exploatau promiţându-le acestora relaţii stabile.

ADVERTISING

„Nevoia de atenţie şi stabilitate” a femeilor aflate în stare de vulnerabilitate era speculată pentru a le câştiga încrederea. Una dintre victime, care a venit din altă ţară pentru a locui cu Tate, a fost minţită cu privire la locul în care va sta, fiind apoi dusă într-o casă alături de alte femei pe care cei doi le exploatau.

„Judecătorul remarcă aptitudinea inculpaţilor de a identifica persoanele vulnerabile şi de a exploata nevoile de afecţiune, încredere, stabilitate ale acestora, creându-le impresia unei relaţii apropiate şi înlăturând astfel orice suspiciune pe care ar fi putut-o avea victimele, nevoia de atenţie şi de afecţiune din partea inculpaţilor fiind apoi exploatată în vederea determinării acestora la prestarea activităţilor mai sus expuse”, motivează Tribunalul Bucureşti. 

Magistraţii constată, în baza probelor administrate de către anchetatori, că cele două complice care lucrau alături de Tate pentru exploatarea femeilor le supravegheau în mod constant pe victime.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇