Medalie de argint pentru David Popovici la Campionatul Mondial în bazin scurt

Medalie de argint pentru David Popovici la Campionatul Mondial în bazin scurt

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de natație în bazin scurt de la Melbourne, în proba de 200 de metri liber.

O performanță remarcabilă pentru tânărul nostru sportiv de 18 ani, care nu era deloc favorit în această probă și mai ales în acest bazin scurt în care nu este deloc specialist.

Sunwoo Hwang din Coreea de Sud a luat aurul deși începuse cu cel mai slab timp această finală, Popovici a venit imediat pe 2, cu un timp de 1.40.79. Coreeanul a terminat cursa în 1:39.72. Medalia de bronz i-a aparținut britanicului Tom Dean (1:40.86). Timpul lui Hwang a însemnat și un record al competiției.

ADVERTISING

România bifează a 7-a medalie la un Campionat Mondial de natație în bazin scurt, patru de argint și 3 de bronz.

Michael Phelps SHARES His Thoughts On David Popovici..

David Popovici își câștigase anterior seria semifinală, chiar în această noapte, după ora 2, după ce a recuperat distanța față de Thomas Neill și Sunwoo Hwang pe ultimele două bazine.

A fost a doua finală aici la Melbourne pentru campionul mondial și european la seniori, după cea de la 100 de metri liber, în care a terminat pe 4, la doar 50 de sutimi de Kyle Chalmers, cel mai bun înotător din istoria probei, atunci când vine vorba de bazin scurt.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Reamintim că cel mai bun înotător al acestui an 2022 se poate lăuda cu un record mondial al probei regine în natație, 100 de metri liber, un 46.86 fabulos realizat în vară la Campionatele Europene de la Roma.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇