Idei de afaceri care se anunță a fi profitabile în 2023

Idei de afaceri care se anunță a fi profitabile în 2023

Anul 2022 se apropie de final și, împreună cu el, o serie de evenimente mai puțin fericite din istoria contemporană, evenimente, care au marcat atât evoluția economică cât și cea socială a planetei. Urmează anul 2023 cu noi oportunități la orizont și, chiar dacă starea de incertitudine generală persistă datorită evenimentelor care au loc la granița României, acest an vine și cu o serie de provocări pline de speranță și optimism pentru mulți antreprenori. Dacă te numeri și tu printre ei sau ești la început de drum în antreprenoriat, în rândurile care urmează vei descoperi câteva idei de afaceri care se anunță destul de profitabile pentru anul 2030 în contextul actual. 

ADVERTISING

În primul rând, atunci când dezvolți o idee de afacere nouă, este foarte important să ai în vedere că piața de bussines din țara noastră este extrem de volatilă și schimbătoare iar în contextul destul de delicat în care se află întreaga planetă, datorită războiului și prețurilor în continuă schimbare/creștere, este foarte important să îți asumi un anumit grad de risc în aproape orice idee de afacere, chiar și în cele care se anunță a fi profitabile pentru 2023.d

Iată care sunt afacerile spre care te poți îndrepta

  1. Firmă de Închirieri de automobile 

Acest tip de afacere este considerată un bussines care nu va dispărea prea curând. Chiar dacă zona afacerilor de ridesharing și transport alternativ este într-o continuă dezvoltare datorată numeroaselor aplicații disponibile pe piața de transport persoane din România, o afacere în domeniul închirierii de automobile se anunță a fi extrem de profitabilă pentru anul 2023, în țară și nu numai, datorită ridicării restricțiilor de circulație și imploziei de vacanțe de care atât românii cât și străinii au parte și vor avea parte în viitorul apropiat. Înainte să aprofundezi domeniul în vederea dezvoltării unei eventuale afaceri ar fi indicat să testezi piața de închirieri auto, poți încerca să cauți firme specializate în acest tip de afacere cu platforme online de închirieri vehicule ca, de exemplu, automobile.lamaritec.ro și să închiriezi o mașină pentru a observa procesul și ce implică acest tip de bussines din punct de vedere logistic și financiar.

ADVERTISING
  1. Agenție de marketing online

O altă idee de afacere ce a fost printre cele mai profitabile în anul 2022 și se anunță a fi cel puțin la fel în 2023 este dezvoltarea unei agenții de marketing online. Dacă nu ai lucrat sau nu lucrezi în domeniul publicității, recomandarea ar fi să încerci să-ți creezi o echipă de profesioniști care au experiență și cunoștințe specifice domeniului. În acest domeniu este important să stăpânești limbajul publicitar al ad-urilor de pe diferitele platforme sociale ce permit promovare, un anumit nivel de optimizare SEO și principalele principii valabile în domeniul publicitar. 

ADVERTISING
  1. Furnizor sau producător de energie alternativă 

Chiar dacă gazul și petrolul încă sunt principalele elemente care fac ca societatea noastră să se miște constant, există extrem de multe programe subvenționate de stat sau de către UE care promovează producerea sau furnizarea de energie alternativă în detrimentul combustibililor clasici. Poți pune la punct un plan care să implice accesarea unor subvenții și să dezvolți ulterior o afacere de viitor în domeniul furnizării, vanzarii sau chiar producerii de energie verde.

Chiar dacă starea generală din societatea contemporană nu pare a fi plină de optimism, se întrevăd la orizont câteva elemente ce anunță vremuri mai bune pentru mediul afacerii din țara noastră. Așa că ar trebui să ai un plan de bussines bine structurat  pentru vremurile în care lucrurile vor începe din nou să funcționeze coerent.