Ploi torențiale și inundații puternice în Creta UPDATE Două persoane au murit în mașinile luate de ape (Video)

Ploi torențiale și inundații puternice în Creta <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Două persoane au murit în mașinile luate de ape (Video)

Ploi torențiale și inundații puternice au lovit insula elenă Creta, sâmbătă, plajele și străzile fiind invadate de apă. De asemenea, numeroase mașini au fost luate de șuvoaiele de apă.

Ultimul bilanț anunțat de autorități arată că două persoane au murit în regiunea Heraklion. Un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani a fost găsit mort în staţiunea balneară Agia Pelagia după ce a rămas blocat în automobilul său în urma ploilor torenţiale.

Heavy flooding on Greek island of Crete leaves at least 1 dead



Pasagera lui, o femeie de 49 de ani, care era căutată de echipajele de salvare începând de sâmbătă, a fost găsită în cele din urmă decedată în mare, duminică, au precizat pompierii greci.

ADVERTISING

Cele două victime se deplasau spre Heraklion pentru a ajunge la locurile lor de muncă, a anunţat postul public de televiziune ERT.

Terrible Flood Hits Greece Crete island Agia Pelagia 15 October 2022 - Κρήτη Πλημμύρα Αγίας Πελαγίας

O altă femeie, şi ea blocată în maşină, a scăpat cu răni uşoare. Pompierii spun că au mai fost solicitați să intervină la cel puțin alte 9 cazuri de vehicule luate de ape.

Subprefectul regiunii, Nikos Syrigonakis, a făcut apel la populaţie să-şi limiteze deplasările, explicând că "este o zi dificilă", mai notează AFP.

Peste 15 unităţi comerciale, în principal restaurante de lux, au fost avariate în staţiunea Agia Pelagia, care primeşte în general o clientelă formată din turişti bogaţi, potrivit postului ERT, citat de Agerpres.

Pompierii şi echipele de salvare s-au mobilizat duminică pentru a-i ajuta pe localnicii afectaţi de aceste inundaţii excepţionale.

ADVERTISING

Protecţia Civilă, plasată în stare de alertă, a cerut populaţiei să rămână vigilentă în timpul zilei de duminică în insula Creta şi în insulele învecinate, Rhodos, Karpathos, Kastellorizo şi Kasos.

Ministrul adjunct de Interne din Grecia se va deplasa duminică la faţa locului pentru a analiza dimensiunea pagubelor materiale provocate de intemperii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇