Numărul accidentelor grave cu trotinete electrice a crescut de 20 de ori

Numărul accidentelor grave cu trotinete electrice a crescut de 20 de ori
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Numărul accidentelor grave de circulaţie în care au fost implicaţi conducătorii de trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori în ultimii patru ani, arată datele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

”Potrivit datelor puse la dispoziţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, în acest interval de timp, în România, s-au produs 198 de accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice. Urmare a acestora, 13 persoane şi-au pierdut viaţa, peste 200 de persoane au fost rănite grav şi 12 rănite uşor”, arată UNSAR.

ADVERTISING

Şi multe accidente nu ajung la Poliţie

Majoritatea acestor accidente s-a produs din vina conducătorilor de trotinete, principala cauză fiind abaterile săvârşite în trafic (neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii vehiculelor, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers, circulaţia pe sens opus).

Cu toate acestea, este de presupus că numărul total al accidentelor rutiere în care sunt implicaţi utilizatorii de trotinete electrice este mult mai mare, având în vedere că în statistică apar doar cele soldate cu victime, soluţionate de către Poliţie (este plauzibil ca multe dintre accidentele soldate numai cu pagube materiale să nu fi fost declarate).

ADVERTISING

“Trotineta electrică a devenit în ultimii ani un mijloc de transport din ce în ce mai popular, datorită avantajelor pe care le oferă. Datele ne arată însă că trebuie să fim atenţi la riscurile pe care ni le asumăm atunci când apelăm la această alternativă”, a declarat Adrian Marin, preşedinte UNSAR.

Există asigurare şi pentru trotinete

Acum există produse de asigurare care oferă protecţie financiară şi pentru astfel de situaţii neprevăzute. Aşadar, în cazul în care o persoană care circulă cu trotineta electrică sau cu bicicleta accidentează pe cineva sau provoacă o daună materială, costurile financiare rezultate pot fi preluate de asigurător, în limita de răspundere acoperită prin poliţa achiziţionată.

ADVERTISING

Totodată, dacă o asigurare de răspundere civilă dedicată trotinetelor ajută atunci când accidentul s-a produs din vina conducătorului acesteia, provocând daune unor terţi, pentru cel vinovat, o poliţă de asigurare de accidente persoane, de sănătate sau de viaţă poate fi o soluţie eficientă în cazul în care este nevoie de îngrijiri medicale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇