De ce o consideră John McEnroe pe Serena Williams cea mai bună tenismenă a tuturor timpurilor

De ce o consideră John McEnroe pe Serena Williams cea mai bună tenismenă a tuturor timpurilor

Serena Williams s-a retras definitiv din tenis după înfrângerea din turul III de la US Open cu Ajla Tomljanovici, iar marii specialiști au început să facă diverse analize în legătură cu cine este cea mai bună tenismenă a tuturor timpurilor.

O întrebare la care marele campion de Grand Slam John McEnroe a nominalizat-o clar pe Serena, de 23 de ori câștigătoare de turnee de Mare Șlem.

"Moștenirea pe care o lasă în urmă este altceva. Ea vine din Compton, California, care este un cartier dur, o fată afro-americană - să nu uităm de Venus - această poveste apare o dată la 100 de ani. Mă rog ca această poveste să deschidă ușa pentru toți cei care nu-și permit aceste visuri. Urăsc să spun asta, cred că este mai bine în Europa și în alte părți ale lumii, dar nu știu cât de bine.

Ajla Tomljanovic vs. Serena Williams Extended Highlights | 2022 US Open Round 3

Acum, dintr-o dată, tenismenii vor psihologi și au nevoie de bucătari și au nevoie de asta și de aia. A devenit prea scump, așa că sper că ceea ce va lăsa Serena în urmă să reprezinte faptul că visurile pot deveni realitate indiferent de context. Această poveste este incredibilă. Sper că mai mulți copii își vor putea permite să joace acest sport grozav și în 20 de ani vom vedea mult mai multă incluziune", a vorbit McEnroe pentru EuroSport.

ADVERTISING

Williams va împlini 41 de ani la finele lui septembrie și are un palmares uluitor, cu 319 săptămâni de number one în clasamentul WTA, cu 73 de titluri în circuit și cu peste 94 de milioane de dolari strânși numai din premii.

Ea le-a învins la acest turneu pe Danka Kovinici și Anett Kontaveit, ultima chiar locul 2 mondial WTA.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!