Partidul lui Cioloș și-a făcut grup parlamentar cu demisionarii din USR. Prima acțiune, o moțiune

Partidul lui Cioloș și-a făcut grup parlamentar cu demisionarii din USR. Prima acțiune, o moțiune
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

10 deputaţi care au părăsit grupul USR au informat, joi, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, că au format grupul parlamentar REPER, documentul fiind trimis la Comisia juridică pentru un punct de vedere.

„Menţionăm că deputaţii semnatari au fost aleşi în cadrul alegerilor din decembrie 2020 din partea Alianţei Electorale USR PLUS, iar la momentul actual nu sunt membri ai niciunui partid politic”, se precizează în document.

De asemenea, cei 10 deputaţi susţin că înfiinţarea grupului parlamentar menţionat îşi găseşte fundament şi în Decizia CCR potrivit căreia constituirea unui grup parlamentar care nu a existat la începutul legislaturii este posibilă, atâta timp cât nu se va ajunge la reprezentarea în Parlament a unor partide care nu au obţinut mandate la alegeri.

ADVERTISING

"Având în vedere că niciunul dintre semnatarii prezentei informări nu este la momentul actual membru al vreunui partid politic, nu este incidentă interdicţia prevăzută de către art. 19 alin. 1 din cadrul Regulamentului Camerei Deputaţilor", se mai arată în document.

Pe lista semnatarilor se află: Cristian Paul Ichim, Cristina Rizea, Daniel Toda, Lorant Zoltan Sas, Oana Cambera, Simina Tulbure, Alin Prunean, Andrei Lupu, Tudor Benga şi Cătălin Teniţă.

Conform unor surse parlamentare, liderul grupului USR, Ionuţ Moşteanu, a atenţionat în şedinţa conducerii Camerei că doi dintre semnatari - Cătălin Teniţă şi Simina Tulbure, figurează încă la grupul parlamentar al USR, aceştia nefăcând încă demersurile de a demisiona.

ADVERTISING

Senatul şi Camera Deputaţilor încep, joi, a doua sesiune parlamentară ordinară a anului.

Moțiune simplă împotriva lui Cîmpeanu

Prima acțiune a grupului este depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

”REPER duce în Parlamentul României dorința celor aproape 40.000 de cetățeni revoltați care au semnat o petiție pentru demiterea ministrului Educației, și inițiază o moțiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu pentru acțiunile grave din procesul modificărilor la legile educației.

ADVERTISING

REPER îndeamnă deputații celorlalte partide parlamentare care consideră că Sorin Cîmpeanu nu mai poate rămâne ministru să se alăture acestei inițiative pentru a putea fi depusă și dezbătută de urgență. Numele moțiunii inițiate de REPER este ”Impostura nu are ce căuta la Educație, ministrul Cîmpeanu trebuie exmatriculat din Guvern””, se arată într-un comunicat al grupului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇