Cum a devenit un american miliardar peste noapte

Cum a devenit un american miliardar peste noapte

Un bilet câştigător a obţinut unul dintre cele mai mari premii din istoria loteriei americane, de peste 1,33 de miliarde de dolari.

Este al treilea cel mai mare premiu din istoria loteriei Statelor Unite, constituit după 29 de extrageri necâștigătoare, și cel mai mare din ultimii patru ani, relatează Sky News.

Conducerea US Mega Millions a anunțat sâmbătă că biletul câștigător a fost jucat în statul Illinois.

Deținătorul biletului poate încasa premiul integral de 1,337 miliarde de dolari dacă optează pentru plata eșalonată timp de 30 de ani.

ADVERTISING

În cazul în care alege să încaseze tot câștigul într-o singură tranșă, acesta va primi "doar" 780 de milioane de dolari, din care i se vor reține și impozitele. În final, ar rămâne cu aproximativ 641 de milioane de dolari. Aproape toți câștigătorii preferă să ia premiul într-o tranșă.

Chiar dacă alege să încaseze banii într-o singură tranșă, primind, astfel, mai puțin de 900 de milioane de dolari, norocosul și-ar permite să cumpere cel mai mare iaht din lume și i-ar mai rămâne jumătate din premiu. Ambarcațiunea de lux îi aparține șeicului Khalifa bin Zayed al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite.

ADVERTISING

Șansele de a câștiga marele premiu la loteria americană erau de una la aproape 303 milioane.

Cel mai mare premiu din istorie câștigat în SUA este de 1,586 miliarde de dolari. Acesta a fost obținut în ianuarie 2016, la o altă mare loterie, Powerball, însă banii au fost împărţiți de trei câştigători.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇