Mii de oameni au ieșit în stradă la Munchen, înainte de summitul G7 (Foto & Video)

Mii de oameni au ieșit în stradă la Munchen, înainte de summitul G7 (Foto & Video)

În jur de 3.500 de oameni au protestat sâmbătă la Munchen, în timp ce marile puteri economice din G7 se pregătesc de summitul anual, care are loc anul acesta în Alpii Bavarezi din Germania, ţara care deţine în prezent preşedinţia rotativă  a grupului.

Reprezentanţii poliţiei oraşului anunţaseră mai devreme că se aşteaptă la o manifestaţie cu 20.000 de participanţi, însă numărul oamenilor care s-au prezentat la protestul început în jurul prânzului a fost mai mic, relatează presa locală, preluată de Washington Post.

ADVERTISING

Mai multe grupuri cu o poziţie antiglobalizare şi-au anunţat participarea la demonstraţii. Ele solicită, printre altele, renunţarea la combustibilii fosili, conservarea diversităţii florei şi faunei, echitate socială şi intensificarea luptei împotriva foametei.

Mai devreme, membri ai organizaţiei antisărăcie Oxfam s-au fotografiat la un alt protest din Munchen purtând măşti supradimensionate înfăţişându-I pe liderii G7, din care fac parte SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Japonia.

Liderii acestor ţări sunt aşteptaţi să ajungă sâmbătă după amiază în Germania, unde vor dezbate chestiuni precum războiul din Ucraina, schimbările climatice, energie şi criza securităţii alimentare care se întrevede.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇