Iga Swiatek îi critică pe organizatorii de la Roland Garros: "Dezamăgitor și surprinzător"

Iga Swiatek îi critică pe organizatorii de la Roland Garros: "Dezamăgitor și surprinzător"

Lidera clasamentului WTA, Iga Swiatek, i-a criticat pe organizatorii de la Roland Garros după calificarea în finală.

Poloneza s-a arătat nemulțumită de faptul că directoarea turneului de la Roland Garros, Amelie Mauresmo, a afirmat că fetele nu sunt programate să joace în sesiunea de noapte deoarece tenisul feminin nu este prea interesant.

"Este puțin dezamăgitor și surprinzător deoarece și ea a fost în WTA. Vreau să fac lumea să se simtă bine și să dau ce am mai bun la fiecare meci. Mereu sunt concentrată când ies pe teren, nu contează că e zi sau e noapte. Dar, da, este puțin dezamăgitor. Cred că tenisul feminin are o mulțime de avantaje. Unii ar putea spune că este imprevizibil și că fetele nu sunt constante, dar pe de altă parte asta ar putea atrage mai multă lume", a spus Iga Swiatek.

ADVERTISING

La ediția din 2022, 9 din cele 10 sesiune de seară au avut meciuri de băieți la Roland Garros.

Singurul meci de fete din sesiunea de seară a fost cel dintre Alize Cornet și Jelena Ostapenko, programat așa deoarece juca o sportivă din Franța.

"În era în care suntem acum, chiar nu mă simt prost sau nu simt că e nedrept să spun că băieții sunt mai atractivi. Din acest motiv sunt atât de multe meciuri de băieți. Sincer, nu aveam ce meciuri să pun seara", a explicat Mauresmo.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!