Donald Trump Jr ar fi încercat să submineze procesul electoral, în favoarea tatălui său

Donald Trump Jr ar fi încercat să submineze procesul electoral, în favoarea tatălui său

Donald Trump Jr i-a trimis mesaje şefului de cabinet al Casei Albe de la acea vreme, Mark Meadows, cu idei pentru a submina procesul electoral în cazul în care tatăl său ar fi pierdut.

Canalul de televiziune american CNN citează un SMS datat 5 noiembrie 2020, în timp ce voturile din mai multe state încă erau numărate.

În acest mesaj, obţinut de comisia parlamentară care anchetează asaltul de la Capitoliu din 2021, Trump Jr. împărtăşeşte cu Meadows „idei pentru a asigura un al doilea mandat pentru Trump prin subminarea procesului Colegiului Electoral”, notează articolul.

”Este foarte simplu”, i-a spus fiul fostului preşedinte şefului său de cabinet, cu două zile înainte ca mass-media americane să îl dea câştigător al alegerilor pe democratul Joe Biden, adăugând: „Avem mai multe căi”.

„Căile”, care nu sunt detaliate în articol, ar implica, printre altele, intentarea de procese şi solicitarea de renumărare a voturilor pentru a împiedica anumite state cu greutate să îşi certifice rezultatele alegerilor, o strategie similară cu cea pe care o urmăresc aliaţii lui Trump, potrivit CNN.

Avocatul lui Trump Jr, Alan Futerfas, a încercat să îşi disocieze clientul de textele respective şi a declarat pentru postul de televiziune că după ziua alegerilor „a primit numeroase mesaje de la susţinătorii săi” şi, având în vedere data mesajului citat, „a fost probabil creat de altcineva şi transmis”.

Colegiul Electoral a certificat victoria lui Biden pe 14 decembrie. Congresul era gata să valideze rezultatele la 6 ianuarie 2021, când susţinătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul, obligându-i pe legislatori să se ascundă şi amânând procesul timp de câteva ore

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇