Jurnalista Emilia Şercan le-a cerut premierului Nicolae Ciucă şi ministrului de Interne Lucian Bode să spună public cine sunt vinovaţii pentru operaţiunea de compromitere, dar şi pentru operaţiunea de muşamalizare care au vizat-o. De asemenea, Emilia Şercan îi cere şi preşedintelui Klaus Iohannis să se implice.
„N-aş vrea să cred că suntem în Rusia”, a spus Emilia Şercan, la o dezbatere organizată joi de grupul Humanitas.
„Da, mi-a fost frică în momentul în care o autoritate a statului, în speţă Poliţia Română, orchestrează şi pune la cale o operaţiune de kompromat. Şi îmi este din ce în ce mai clar că din poliţie s-a scurs respectiva probă (pozele cu Emilia Şercan -n.red.). După ce eu l-am informat pe ministrul de Interne, în două ore a fost pusă la cale operaţiunea pentru muşamalizarea operaţiunii de kompromat.
Am făcut astăzi un apel public la premierul Nicole Ciucă şi la ministrul de Interne, Lucian Bode: dacă nu sunt responsabili şi dacă nu sunt părtaşi, complici, ai acestor două operaţiuni, să le denunţe, să arate cine sunt vinovaţii. Şi vinovaţii să fie scoşi la lumină.
Persoanele care au orchestrat această operaţiuni să fie trase la răspundere. Nu aş vrea să fac eu treaba instituţiilor statului şi să aduc dovezi publice. Dar adun deja informaţii, adun deja probe şi le voi spune public ca să arată exact cine sunt cei care au orchestrat această operaţiune”, a spus jurnalista Emilia Şercan, la o conferinţă de presă organizată de grupul Humanitas.
”N-aş vrea să cred că suntem în Rusia”
„Această operaţiune de kompromat e plecată în mod categoric de la acea dovadă din poliţie. Ministrul de Interne mi-a declarat mie în dimineaţa zilei de 18 februarie că a fost informat cu o zi înainte despre plângerea mea penală referitoare la furtul pozelor şi la violarea vieţii private.
Eu mă întreb, retoric, pentru că domnul Bode nu mi-a răspuns până acum, dacă nu cumva i s-a spus şi că acele poze au fost scurse pe Internet.
Dacă nu are legătură directă cu plagiatul premierului, premierul ar fi trebuit să fie prima persoană care să iasă public şi să denunţe apăsat – nu prin vocea purtătorului de cuvânt, prin acea declaraţie de patru rânduri total necredibilă, dată doar ca să închidă gura presei şi a lui Şercan.
Dacă premierul Ciucă ştie că nu are nicio implicare în această poveste, o poate demonstra cerând public autorităţilor statului să facă lumină. Dar nu făcându-se că apără principii. Domnul Lucian Bode este mâna lui dreaptă, este ministrul din instituţia căruia s-a scurs acea probă”, a declarat Emilia Șercan.
Totodată, aceasta a făcut apel şi la preşedintele Klaus Iohannis. „Nu poţi să tolerezi aşa ceva de la Cotroceni şi să crezi că nu te priveşte pe tine. Ba da, în mandatul tău de preşedinte se întâmplă lucrurile acestea. N-aş vrea să cred că suntem în Rusia”, a adăugat jurnalista.
Potrivit Emiliei Şercan, pozele care i-au fost furate din calculator au apărut pe 74 de site-uri, peste 60 dintre acestea aparţinând de trustul Realitatea TV.
În ultimele zile, un adevărat val de solidaritate cu Emilia Șercan a fost înregistrat în spațiul public, după amenințările primite, din cauza investigației care-l vizează pe Ciucă.
Recent s-a aflat și că un comisar-șef din Poliția București s-a pensionat brusc, la doar 47 de ani, după dezvăluirile Emiliei Șercan.
Miercuri, la invitația deputatului USR Iulian Bulai, jurnaliștii Emilia Șercan, Alex Nedea și Cătălin Tolontan, alături de reprezentanți ai ONG-urilor de profil, au participat la o dezbatere organizată în Parlament despre intimidările și presiunile la care sunt supuși.
Evenimentul poate fi urmărit aici: