10 reguli pe care le respectă orice parior profesionist

10 reguli pe care le respectă orice parior profesionist

Pariurile reprezintă o pasiune pentru milioane de oameni. Și în România această activitate este populară, în special printre microbiști. În ultimii ani, dezvoltarea site-urilor de pariuri a avut un impact semnificativ asupra pieței. Chiar dacă segmentul dominant rămâne cel al bărbaților, numărul de femei care pariază crește. Agențiile online au făcut pariurile accesibile de oriunde, la orice oră. Chiar dacă scopul principal este distracția, merită să cunoști anumite lucruri de care pariorii profesioniști țin cont. Printre acestea se numără și 10 reguli care au rolul de a îmbunătăți experiența de joc și pronosticurile. 

ADVERTISING

Pariază responsabil

Ca și în cazul jocurilor de la un casino live, și față de pariuri trebuie să dovedești rațiune și responsabilitate. Pariurile sunt doar un hobby, așa că nu cheltui mult timp și bani pe beturi. Pariorii profesioniști au un program de pariere pe care îl respectă și un buget fix. 

Nu paria mult pe echipa preferată

Este distractiv să pui beturi pe echipa ta favorită, însă de multe ori vei pierde. Pasiunea pentru o echipă sau un sportiv te împiedică să analizezi limpede șansele pe care le are. De aceea, este bine să pariezi sume mici pe echipa ta preferată.

Construiește bilete cu puține meciuri

Este greu să pui pronosticuri corecte pe multe meciuri, chiar dacă astfel câștigul potențial crește. Cel mai indicat este să pariezi pe cel mult 4-5 evenimente. Nu ignora pariurile individuale sau duble. Deși suma pe care o poți câștiga este mai mică, șansele sunt mai mari.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește noutățile

Anumite evenimente pot transforma un favorit într-un potențial învins. Urmărește noutățile despre echipele și sportivii pe care pariezi. O accidentare, un conflict cu antrenorul, un eveniment din viața personală sunt factori importanți pentru performanța unui sportiv.

Nu te limita doar la rezultat

Mulți pariori amatori pun beturi doar pe rezultatul final. Există însă numeroase opțiuni pe care merită să pariezi. Scorul la pauză, marcatorii, numărul de seturi, diferența de puncte/goluri sunt doar câteva dintre ele. 

Analizează confruntările directe

Chiar dacă forma de moment sau aparenta diferență de valoare par să indice clar care va fi câștigătorul unui eveniment sportiv, confruntările directe anterioare sunt uneori mai relevante. De exemplu, unele echipe de fotbal au dificultăți când joacă cu anumite formații. Jucătorii de tenis nu pot face față unui anumit stil de joc cu care nu sunt obișnuiți. 

ADVERTISING

Nu paria la recuperare

Se întâmplă uneori ca pronosticurile tale să se dovedească neinspirate. Mulți pariori fac greșeala de a paria și mai mult, în speranța că vor recupera banii pierduți. Această abordare emoțională este greșită și poate duce la pierderi și mai mari.

Propune-ți obiective realiste

Mulți pariori vor să câștige rapid, astfel încât să ajungă la profit semnificativ în câteva zile. Graba se dovedește însă o rețetă pentru eșec și frustrare. Acceptă că vei pierde pariuri și că este posibil să câștigi abia după o perioadă îndelungată. 

Riscă inteligent

Pariorii prea prudenți nu au o experiență grozavă, iar cei care riscă mult pierd mult. Riscul este parte din betting, dar trebuie adaptat la specificul evenimentului sportiv și la șansele competitorilor. Mizează sume mici pe pariuri riscante și sume mari pe pariuri care ți se par sigure.

Organizează-ți bugetul

Ca în orice activitate care presupune cheltuieli, managementul banilor este util și în pariuri. Organizează-ți atent bugetul pentru diferitele tipuri de pariuri și opțiuni, astfel încât să reușești să pui beturi când dorești. Nu cheltui bani alocați altor activități pe pariuri, pentru că riști să-i pierzi. 

Pariurile sunt o activitate de timp liber, dar pentru a te bucura de ele trebuie să cunoști anumite lucruri. Cele 10 reguli ale pariorilor profesioniști te vor ajuta să ai o experiență de betting plăcută.