Cum să ambalezi în vid produsele din carne?

Cum să ambalezi în vid produsele din carne?
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Vidarea produselor din carne, legume și fructe, dar și alte alimente delicioase și sănătoase pentru organism oferă numeroase beneficii pentru activitățile gospodărești de zi cu zi, păstrând produsele proaspete pentru perioade îndelungate de timp. Alimentele vidate și congelate, sau chiar cele vidate și puse la marinat, își păstrează aspectul apetisant, dar și gustul și aroma pe care de abia aștepți să o deguști!

Dacă vrei să ai întotdeauna alimente proaspete, marinate sau gata de gătit, atunci iată cele mai bune metode pentru vidarea acestora și care sunt avantajele de care vei putea beneficia!

Metode pentru ambalarea alimentelor în vid

Există mai multe modalități prin care alimentele pot fi ambalate în vid. Deoarece există numeroase metode, este important să o alegi pe cea care-ți aduce cele mai multe avantaje și care este ușor de implementat pentru ceea ce ai tu nevoie. Astfel, iată cum poți vida alimentele:

ADVERTISING

Sertare de vidare

Sertarele de vidare sunt o modalitate modernă, de calitate și durabilă în timp care protejează gustul, aroma și textura tuturor alimentelor puse la vidat. Alimentele pot fi păstrate pentru congelare, sau chiar pentru marinarea mâncărurilor, iar gadgetul este ușor de operat, având comenzi tactile și ghidaje complet telescopice.

Sertarele de vidare pot fi folosite pentru depozitarea, proporționarea, marinarea și resigilarea alimentelor, fiind ideale pentru orice utilizare, deoarece pun la dispoziție setări personalizate în funcție de alimente. Cu atât mai mult, sertarele de vidare pot fi folosite pentru orice tip de aliment, de la carne, la legume și fructe etc, fiind practice, ergonomice și intuitive.

ADVERTISING

Aparat de vidat fără cameră

Utilizarea aparatului de vidat fără cameră este una dintre cele mai folosite metode pentru vidarea alimentelor, putând vida carne, pește, legume, fructe etc. Aceste aparate pot fi folosite direct pe blatul de bucătărie, fără a necesita accesorii pentru utilizarea optimă. Este important ca, în funcție de aparatul achiziționat, să alegi pungile de ambalare potrivite.

Aparat de vidat cu cameră

Aparatul de vidat cu cameră oferă, spre deosebire de cel fără cameră, mai multe opțiuni. Acesta este utilizat pentru ambalarea produselor alimentare și cele tehnice deopotrivă, folosind atât un vacuum manual, dar și unui automat. Spre deosebire de utilizarea aparatul fără cameră, acesta permite vidarea produselor voluminoase.

ADVERTISING

Avantajele ambalării în vid a alimentelor

Vidarea alimentelor aduce numeroase beneficii pentru prepararea mâncărurilor, dar și pentru tine, așa că iată avantajele de care vei beneficia:

  • Crește durata de valabilitate a produselor,
  • Alimentele vidate și marinate vor avea un gust intens și o textură apetisantă,
  • Alimentele vor fi protejate de factorii externi negativi, precum praful, bacteriile, expunerea îndelungată la soare etc,
  • Vei putea porționa alimentele pentru mâncărurile gătite, 
  • Alimentele își păstrează aroma naturală,
  • Reduci spațiul de depozitare,
  • Se va reduce procesul de alterare, astfel încât te vei bucura de alimentele achiziționate o perioadă îndelungată, fără ca acestea să se strice,
  • Se pot vida uleiuri, oțeturi sau chiar vin pentru a prelungi durata de viața a acestora. Vei avea nevoie de un accesoriu special de vidare pentru sticle,
  • Protejează alimentele depozitate în congelator împotriva formării gheții direct pe acestea,
  • Elimină riscul de contaminare între diversele alimente din frigider sau congelator, fiecare produs fiind vidat individual.

Perioada de depozitare: vidat versus normal

Printre cele mai importante avantaje pe care le oferă aparatul de vidat este prelungirea perioadei de depozitare a diferitelor alimente. De exemplu, carnea depozitată în congelator fără vidare poate rezista până la 6 luni, pe când cea vidată are o perioadă prelungită, între 2 și 3 ani. 

Cu atât mai mult, brânzeturile depozitate în frigider rezistă până la 3 săptămâni, iar vidate chiar și până la 8 luni. Nu în ultimul rând, orezul, pastele și alte făinoase depozitate în cămară pot fi utilizate chiar și după 1-2 ani de la achiziție, în cazul în care acestea au fost supuse vidării, comparativ cu 6 luni în condiții normale.

Vidarea alimentelor îți oferă mai mult timp pentru activitățile și hobby-urile favorite, cât și mai mult timp alături de cei dragi. Totodată, vei reuși să gătești mai rapid și la fel de delicios ca întotdeauna, așa că ține cont de informațiile primite și bucură-te de toate beneficiile oferite de vidarea alimentelor!