Tancuri ale armatei române și mașini de luptă americane merg la trageri, la 60 de kilometri de Ucraina

Tancuri ale armatei române și mașini de luptă americane merg la trageri, la 60 de kilometri de Ucraina

Aproximativ 900 de militari români și americani, cu peste 70 de mijloace tehnice, se vor antrena împreună, începând de mâine, la centrul de instruire din Smârdan, judeţul Galaţi, în cadrul exerciţiului „Justice Eagle 22.1”.

Sunt programate inclusiv trageri de luptă cu tancuri T-55, transportoare amfibiu blindate TAB-77, vehicule de luptă „Bradley” și transportoare blindate Stryker ale armatei SUA, informează într-un comunicat MApN.

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 6-a zi de război în Ucraina

Poligonul Smârdan se află la doar 60 de kilometri de vama Isaccea, pe unde vin în aceste zile numeroși refugiați din Ucraina, respectiv la 350 de kilometri de Odesa, oraș ucrainean aflat pe lista țintelor armatei ruse, care a invadat țara vecină.

ADVERTISING

Convoaiele militare cu tancuri și mașini de luptă se vor deplasa rutier spre Smârdan, în zilele de 1 și 2 martie.

Românii și americanii se antrenează să lupte împreună pe baza unui scenariu imaginar, dar adaptat ameninţărilor operaţionale posibile, transmite MApN.

18077065_1299499483420979_6413878694092601057_o

Militarii români fac parte din unități ale Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti” (Batalionul 341 Infanterie ,,Constanţa”, Batalionul 911 Infanterie ,,Capidava”, Batalionul 912 Tancuri ,,Scythia Minor”, Batalionul 114 Tancuri ,,Petru Cercel” și Batalionul 168 Sprijin Logistic ,,Pontus Euxinus”).

ADVERTISING

Exerciţiul multinaţional ,,Justice Eagle” se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre ale NATO, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale.

Militarii americani care participă la trageri fac parte din detașamentele trimise în România pentru a întări flancul estic al NATO, în urma declanșării invaziei ruse în Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇