Ce a găsit Protecția Consumatorului la Mega, în Ilfov. Inspectorii au dat amenzi și vor să închidă un magazin

Ce a găsit Protecția Consumatorului la Mega, în Ilfov. Inspectorii au dat amenzi și vor să închidă un magazin

Protecția Consumatorului vrea să închidă temporar un magazin Mega Image aflat în Ilfov, în apropiere de București, din cauză că acesta vinde produse care i-ar fi putut îmbolnăvi pe clienți, dar și din cauza mizeriei. Inspectorii au sancționat și un alt magazin din același lanț, situat în aceeași localitate.

Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Mihai Culeafă este din Ilfov. Și susține că a primit de la oameni poze dintr-un Mega Image din comuna ilfoveană Brănești (aflată în estul Capitalei – n.red.) care l-au cutremurat.

ADVERTISING

A decis să facă un control, așa că a mers – alături de inspectorii instituției – în acel magazin, dar și în altul din același lanț, deschis tot în comuna Brănești.

Ambele magazine aveau probleme. Printre cele mai grave:

  • expunerea de alimentare în vitrine frigorifice în care se găseau (în zona ventilatoarelor) insecte moarte, rugină, grăsime uscată și praf.
  • comercializare de alimente expirate și alterate
  • mizerie în magazin
  • folosoriea de dispozitive murdare și improprii, în magazine (grătare, rafturi etc).
ADVERTISING

Inspectorii au aplicat amenzi de 35.000 de lei și au dispus retragerea de la raft a 420 de kilograme de alimente (în valoare de circa 6.000 de lei). De asemenea, inspectorii au propus închiderea temporară pentru 6 luni a unuia dintre cele două magazine.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇