Petardele au făcut victime și în acest an. Printre ele, un copil de trei ani și un gorjean căruia i-a explodat o țeavă în față

Petardele au făcut victime și în acest an. Printre ele, un copil de trei ani și un gorjean căruia i-a explodat o țeavă în față

Petardele au făcut victime și în acest an. La Constanța a ajuns la spital și un copil de trei ani, iar un gorjean a folosit o țeavă care i-a explodat în față.

Trei persoane din Constanţa, printre care un copil de trei ani, au ajuns cu diverse arsuri la spital, în noaptea de Revelion, din cauza petardelor, a informat Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ).

„În cursul nopţii de Revelion au fost 130 de solicitări în tot judeţul Constanţa, dintre care 58 la nivelul localităţii Constanţa. Din cei 130 de pacienţi au fost transportaţi la spital 60. Ca şi cazuri deosebite, au fost opt cazuri de etilism acut şi trei cazuri de arsuri datorate petardelor. Cele trei cazuri au fost la Cernavodă, Cotu Văii şi Hârşova. De la Cernavodă şi Cotu Văii pacienţii au ajuns la spitalul judeţean, iar cel de la Hârşova a rămas la Spitalul Hârşova. În rest, au predominat crizele hipertensive, colicile abdominale şi traumatismele de diferite etiologii”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Constanţa, Claudia Tatarici, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, răniţi din cauza petardelor au fost un copil de trei ani cu arsură abdominală, un adolescent de 15 ani cu arsură oculară şi un adult, afectat la o mână.

ADVERTISING

De asemenea, un gorjean a ajuns la spital, informează Mediafax. Polițiștii din Târgu-Cărbunești au fost sesizaţi că un bărbat a fost rănit de o petardă. Verificările au scos la iveală că un bărbat de 37 de ani, din orașul Filiași, aflat în comuna Turburea, ar fi introdus o petardă într-o țeavă metalică, pentru a-i crește intensitatea sonoră, iar în momentul în care a aprins-o, i-a explodat în față, provocându-i leziuni.

Și la Craiova, zece pacienţi răniţi de petarde au primit îngrijiri medicale, în ultimele 24 de ore, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, medicul Cristina Geormăneanu, în cursul nopţii s-au prezentat nouă victime ale accidentelor provocate de petarde, doi copii şi şapte adulţi.

ADVERTISING

Printre aceştia se numără şi bărbatul de 37 de ani, transferat de la SJU Târgu Jiu, diagnosticat cu politraumatism prin explozie, traumatism cranio-cerebral acut mediu, traumatism maxilo-facial cu multiple fracturi faciale, traumatism forte ochi drept şi fractura deschisa la ambele oase ale antebraţului stâng.

"Este conştient, stabil, dar grav. Primeşte îngrijiri complexe şi este monitorizat de către o echipa multidisciplinară de medici specialişti ORL, oftalmologi, specialişti chirurgie oro-maxilo-faciala, neurochirurgie, ortopedie", a precizat medicul Cristina Geormăneanu, citată de Agerpres.

Ceilalţi pacienţi au primit îngrijiri medicale de urgenţă şi au fost eliberaţi la domiciliu, cu tratament în ambulator şi recomandarea de a se prezenta ulterior pentru reevaluare.

În cursul zilei de sâmbătă, la SJU Craiova a ajuns şi un copil de 13 ani rănit de o petardă, cu traumatisme la ambii ochi. El a fost internat în Secţia de oftalmologie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇