Deputatul Cosmin Șandru (PNL) a fost trimis în judecată de DNA

Deputatul Cosmin Șandru (PNL) a fost trimis în judecată de DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis trimitere în judecată a deputatului Cosmin Şandru (PNL), acuzat de dare de mită, după ce i-ar fi promis unui alt parlamentar numirea unor apropiaţi în posturi de conducere la instituţii publice.

În același dosat s-a dispus trimiterea în judecată a lui Nicolae-Florin Bitea, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara, pentru dare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în 1 octombrie, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, Cosmin Şandru şi Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituţii publice, după ce ar fi fost înscrişi formal ca membri de partid.

„Pentru a beneficia de această ‘favoare’, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din data de 5 octombrie, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea menţionată”, menţionează anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇