AUR susţine declaraţia adoptată la summit-ul liderilor conservatori de la Varşovia: Ne opunem creării Statelor Unite ale Europei

AUR susţine declaraţia adoptată la summit-ul liderilor conservatori de la Varşovia: Ne opunem creării Statelor Unite ale Europei

AUR a salutat, luni, angajamentul participanţilor la summit-ul liderilor conservatori de la Varşovia de a colabora în vederea „contracarării ideii îngrijorătoare de creare a unei Europe guvernate de o elită globalistă autodesemnată, care vrea să decidă cu de la sine putere transformarea Uniunii într-un superstat federal”.

„Era momentul ca forţele patriotice şi conservatoare ale Europei, adevăratele ei forţe de dreapta, să facă front comun în favoarea suveranităţii statelor membre, împotriva birocraţilor de la Bruxelles.

ADVERTISING

Este un fapt pe cât de îmbucurător, pe atât de necesar. Împărtăşim convingerea că Uniunea Europeană este formată din state naţionale, libere şi egale, ce cooperează între ele.

Ne opunem creării Statelor Unite ale Europei, aşa cum a declarat recent că doreşte cancelarul german Olaf Scholz. Alături de partidele participante la summit, respingem aplicarea arbitrară a dreptului Uniunii prin deformarea sensului tratatelor sau chiar încălcarea lor, aşa cum Comisia încearcă împotriva Poloniei şi Ungariei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Considerăm şi noi că doar instituţiile statelor suverane au deplină legitimitate democratică", a declarat copreşedintele AUR George Simion, citat într-un comunicat de presă.

La rândul său, copreşedintele AUR Claudiu Târziu a afirmat că partidul se opune tendinţei transformării acestor instituţii în "instrumentele unor inginerii sociale", pe modelul "poporului sovietic".

"Un exemplu de asemenea inginerie socială corectă politic este încercarea Comisiei Europene de a altera ideologic culturile şi limbile naţionale, precum şi de a submina credinţa creştină prin recentul ei ghid care cere eliminarea cuvântului Crăciun din sfera publică.

ADVERTISING

Salutăm voinţa, afirmată de participanţii la summit, de a coopera în spirit de solidaritate cu toate partidele şi organizaţiile politice care ţin la moştenirea unică a Europei şi la ideea unei Europe a Naţiunilor. Ca partid politic parlamentar dintr-un stat membru al Uniunii Europene, care avem o orientare conservatoare, afirmăm că locul nostru firesc şi legitim este alături de partidele participante la acest proces", a transmis Târziu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇