Compania care va da naştere viitoarei reţele sociale a fostului preşedinte american Donald Trump şi societatea cu care urmează să fuzioneze pentru a intra pe bursă au anunţat că mai mulţi investitori instituţionali s-au angajat să contribuie cu un miliard de dolari.
Această sumă s-ar adăuga celor 293 de milioane de dolari, deja recuperaţi de SPAC (Special Purpose Acquisitions Company) Digital World Acquisition Corp când a ajuns pe Wall Street în septembrie, potrivit unui comunicat citat de AFP.
Eliminând taxele de tranzacţie, Trump Media & Technology Group ar trebui să primească 1,25 miliarde de dolari pentru a finanţa lansarea reţelei sociale, a adăugat documentul.
Cele două companii nu au precizat cine sunt investitorii care s-au angajat să aducă fondurile.
Donald Trump anunţase la sfârşitul lunii octombrie că societatea pentru a susţine viitoarea reţea socială va fuziona cu Digital World Acquisition Corp, o companie de achiziţii cu scop specific, sau SPAC în engleză.
Acest instrument financiar la modă este ca o "cutie goală" care strânge fonduri pe bursă prin angajamentul de a se apropia în următoarele luni de o companie promiţătoare, permiţându-i astfel acesteia din urmă să intre pe Wall Street, fără procesul tradiţional.
Intitulată Truth Social, viitoarea platformă a fost prezentată de fostul preşedinte ca o alternativă la Facebook, Twitter şi YouTube, unde a fost blocat pentru că i-a incitat pe partizanii săi la violenţă înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington, la 6 ianuarie. Disponibilă în prezent în precomandă pe App Store, teoretic ar trebui să fie lansată în primul trimestru al anului 2022.
Impulsionate de interesul investitorilor particulari, acţiunile SPAC au crescut vertiginos în urma anunţului privind fuzionarea sa cu compania lui Trump, de la aproximativ 10 dolari la un vârf de 175 de dolari în două zile.
Au scăzut, însă, după agitaţia iniţială şi au închis vineri la 45 de dolari, dându-le o valorizare de 1,67 miliarde de dolari