Formula 1: Hamilton câștigă la Silverstone după un ultim tur în care a făcut pană și abia a atins linia de sosire

Formula 1: Hamilton câștigă la Silverstone după un ultim tur în care a făcut pană și abia a atins linia de sosire

Pilotul englez Lewis Hamilton a câștigat pe teren propriu la Silverstone în Marele Premiu al Marii Britanii la Formula 1, dar a avut mare noroc pe final când a făcut pană și cu un pneu sfâșiat abia s-a târât până la linia de finiș.

Într-o cursă în care a plecat din pole position, Hamilton a reuşit să câştige in extremis în faţa olandezului Max Verstappen (Red Bull), după ce a trecut linia de sosire pe trei roţi, dar cu toate acestea pilotul olandez nu a reuşit să îl ajungă din urmă.

Coechipierul lui Hamilton, finlandezul Valtteri Bottas, de la Mercedes AMG, care a luat startul de pe poziţia secundă şi a suferit şi el o pană, a terminat până la urmă pe locul 11, în afara punctelor.

ADVERTISING

Este a 87-a victorie din carieră pentru Hamilton, iar englezul mai are acum foarte puțin până să îi doboare recordul marelui Schumacher, mai are mai exact doar 4 victorii până la egalarea acestuia.

În clasamentul general al piloților în Campionatul Mondial, Hamilton s-a dus la 30 de puncte avans peste Bottas, 88 față de 58, iar pe locul 3 este Max Verstappen cu 52.

Lewis Hamilton s-a impus pentru a 7-a oară în acest Mare Premiu care se desfășoară la el acasă.

Incidentul cu pneul sfâșiat a avut loc cu doar un tur înainte de finiș, dar Verstappen se afla mult prea departe pentru a-l mai ajunge din urmă și a ajuns în cele din urma la 3 secunde distanță.

ADVERTISING
Hamilton Wins Despite Dramatic Late Tyre Issue | 2020 British Grand Prix

A fost a patra etapă a Campionatului Mondial de F1. Săptămâna viitoare vom avea o nouă etapă pe același circuit, Silverstone, din UK.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇