Oamenii de știință au descoperit în Costa Rica o specie de albină ”echipată” astfel încât să poată procesa carnea. Care, bineînțeles, îi și place. E singura specie de albină care are astfel de gusturi și nu a fost numită degeaba albina vultur.
Denumirea nu e aleasă întâmplător, pentru că insecta carnivoră are un microbiom care îi permite să consume inclusiv carne culeasă de pe cadavrele păsărilor, întocmai ca vulturii, se arată într-un raport publicat de jurnalul mBio, citat de IFL Science.
Albina vultur are în organism bacterii care iubesc alimentele acide, așa cum e carnea, întocmai precum hienele și alți necrofagi.
În timp ce o analizau, oamenii de știință au observat că insecta era capabilă să depoziteze carnea la nivelul unor mici buzunare ”faciale”, întocmai cum fac alte albine cu polenul.
E o specie de insectă unică, care a evoluat astfel încât să consume hrană care nu e produsă de o plantă, a declarat entomologul Doug Yanega, de la University of California, Riverside.