Din cauza numărului mare de îmbolnăviri, Germania a dat undă verde la vaccinare cu doza booster pentru toți adulții

Din cauza numărului mare de îmbolnăviri,  Germania a dat undă verde la vaccinare cu doza booster pentru toți adulții

În condițiile în care numărul de infectări cu tulpina Delta a crescut alarmant, autoritățile germane au anunțat că aprobă administrarea celei de-a treia doze de vaccin pentru toată populația adultă.

Încă de la jumătatea săptămânii trecute, ministrul Sănătății din Germania, Jens Spah, a anunțat că în mai multe zone din țară – cum ar fi Saxonia și Thuringia – rata de vaccinare nu e suficient de mare, iar numărul de infectări cu coronavirus crește alarmant, potrivit CNN.

Această situație pune presiune pe sistemul medical din acele zone și în special pe secțiile de Terapie Intensivă.

ADVERTISING

Până la acest moment, circa 66,8% din populația Germaniei a parcurs schema completă de imunizare. Restul de o treime sunt fie nevaccinați, fie imunizați cu o singură doză.

Iar în zonele la care ministrul german al Sănătății a făcut referire, rata de vaccinare ajunge, oricum, la peste 50%.

Dar nu e suficient, cred autoritățile. Asta, în condițiile în care – potrivit bilanțulului zilei de miercuri, 5 octombrie – peste 33.000 de persoane au fost confirmate în doar 24 de ore cu noul coronavirus.

E o creștere îngrijorătoare pentru Germania. Așa că ministrul Jens Spah a anunțat că a crescut și riscul de îmbolnvire pentu persoanele care sunt deja imunizate cu ambele doze de vaccin anticovid.

ADVERTISING

În context, ministrul Sănătății a anunțat că orice adult poate solicita doza booster de vaccin antiCovid19, în condițiile în care au trecut deja 6 luni de la completarea schemei de vaccinare cu precedentele doze.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇