AUR a cerut ca președintele Iohannis să vină în Parlament să dea explicații despre averea sa. Care a fost poziţia USR şi PSD

AUR a cerut ca președintele Iohannis să vină în Parlament să dea explicații despre averea sa. Care a fost poziţia USR şi PSD

În ședința de luni a Birourilor Permanente Reunite, reprezentanții AUR au solicitat suplimentarea ordinii de zi cu o cerere depusă de liderul grupului AUR, Claudiu Târziu, prin care președintele Klaus Iohannis era chemat în fața Parlamentului să dea explicații în legătură cu averea sa.

Inițial, cererea depusa de AUR prin care se cere verificarea averii lui Klaus Iohannis și chemarea acestuia în plenul Parlamentului pentru explicații fusese depusă la Biroul Permanent al Senatului, care a trimis documentul Birourilor Permanente Reunite, informează Digi24.

ADVERTISING

Iată cererea depusă de AUR:

cerere-AUR

PNL a cerut respingerea solicitării AUR, însă USR a solicitat introducerea pe ordinea de zi și trimiterea documentului la Comisia Juridică. Reprezentanții USR au invocat procedura parlamentară.

Solicitarea introducerii pe ordinea de zi a căzut la vot.

Parlamentarii PNL și UDMR au votat împotrivă, în timp ce USR și AUR au votat pentru. Parlamentarii PSD s-au abținut.

Astfel, cu 11 voturi contra - ale PNL și UDMR - și 7 voturi pentru - ale USR și AUR, solicitarea a fost respinsă și cererea AUR nu a mai ajuns pe ordinea de zi a Birourilor Permanente Reunite.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇