O bombă a explodat la intrarea într-o moschee din Kabul: Mai mulţi civili au murit

Mai mulţi civili au murit, duminică, după ce o bombă a explodat la intrarea unei moschei din Kabul, a anunţat un purtător de cuvânt al talibanilor, potrivit AP.

Bomba a explodat la moscheea Eidgah, unde se desfăşura o ceremonie în memoria mamei purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Bilal Karimi, reprezentant al talibanilor, a declarat că în atac nu au fost rănişi şi nu au murit luptători. Victimele sunt civili care se aflau în exteriorul moscheii.

„Am auzit sunetul unei explozii aproape de moscheea Eid Gah, apoi, s-au auzit focuri de armă”, spune Abdullah, un proprietar de butic din zonă, citat de Reuters. El a adăugat că talibanii au blocat drumurile din zonă, imediat după explozie.

ADVERTISING

Ambulanțe care îi duceau pe răniți spre Spitalul de Urgență din Kabul au fost văzute de martori oculari pe străzile din zona Shahr-e-Naw.

Într-o postare pe pagina de Twitter a spitalului, a fost anunțat că patru pacienți care au suferit răni în urma atacului primesc îngrijiri.

Până acum, atacul nu a fost revendicat.

Citește și: Militarii afgani povestesc umilința prin care au trecut când au înțeles că autoritățile „au vândut țara talibanilor” și au fost nevoiți să predea armele

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇