Pisica Nomi, vedeta ministerului francez de externe, la o întâlnire diplomatică (Galerie foto)

Pisica Nomi, vedeta ministerului francez de externe, la o întâlnire diplomatică (Galerie foto)
Foto; Facebook Luca Niculescu

Pisica Nomi, vedeta ministerului francez de externe, a fost protagonista unui episod amuzant la o întâlnire diplomatică. Povestea este impărtășită de Luca Nicolescu, ambasadorul român la Paris.

„Diplomație pisicească. Am fost invitat recent, alături de ceilalți ambasadori europeni, la o reuniune la Quai d’Orsay (ministerul francez de externe) despre apropiata Președinție franceză a Uniunii Europene (începe la 1 ianuarie anul viitor).

Multe teme de discutat, multe aspecte tehnice. Reuniunea s-a prelungit cu un dejun la care, tot așa, fiecare diplomat stătea cu carnețelul pe masa și notam toate detaliile unei președinții care se anunță foarte densă.

ADVERTISING

Și, când eram noi mai concentrați, în sală își face apariția una dintre vedetele ministerului: celebra pisică Nomi, care are libertatea de a parcurge când dorește saloanele superbei clădiri”, povestește ambasadorul român.

Povestirea continuă: „Intră calmă, aproape ignorandu-ne, se asaza în mijlocul salonului și începe să își lingă lăbuțele”.

pisica-ambasada-1

„Iși ridică apoi ochii semi adormiți către noi și trece încet pe la fiecare masă, pentru a vedea dacă primește mângâieri (cu succes, dupa cum se vede).”

pisica-ambasada-jos-1

„După ce inspectează sala, observă un scaun gol, sare imediat pe el și de acolo, cu o mișcare bine antrenată, direct pe una dintre mese”.

pisica-pe-masa

„Probabil era interesată și de meniu (altfel, de ce ar fi o pisică într-o sală de mese ?), dar nu a apucat să se bucure. La fel de rapid ca ea, unul dintre angajații ministerului a prins-o imediat și a scos-o din sală”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

pisica-luata

În zâmbetele diplomaților prezenți și spre tristețea lui Nomi, privată astfel de un dejun diplomatic, conchide Luca Niculescu.

Diplomație pisicească. Am fost invitat recent, alături de ceilalți ambasadori europeni, la o reuniune la Quai d’Orsay...

Publicată de Luca Niculescu pe Vineri, 16 iulie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇