Amenzile din perioada stării de urgență continuă să vină și la câteva luni distanță de la înregistrarea lor. Este cazul și unui hunedorean care a dorit să ajute o rudă în vârsta, si care a completat greșit hârtia.
„Clientul meu a fost să ajute o rudă mai în vârstă, a bifat acolo că asigură bunurile de strictă necesitate, fără să conştientizeze că se referea doar la persoana sa şi a membrilor din cadrul gospodăriei şi că ar fi trebuit să bifeze ajutorarea unei persoane vulerabile.
A fost sancţionat, dar nu i s-a comunicat pe loc procesul-verbal, i-a fost comunicat prin poştă la două luni după ce a fost efectiv oprit de poliţie”, a declarat pentru Digi24 Lavinia Stroia, avocat al Baroului Hunedoara.
„Procesul-verbal i-a fost comunicat în 9 iunie, ulterior, evident, emiterii deciziei CCR şi am formulat plângere în termen legal de 15 zile”, a precizat avocata.
Astfel, cu ajutorul unui avocat și a deciziei CCR de a anula toate amenzile date pe perioada stării de urgență, oricine poate depune contestație și nu va plăti amenda.
De fapt, în baza deciziei Curţii Constituţionale care a spus în luna mai că amenzile date pentru încălcarea ordonanţelor militare sunt ilegale deja au început să fie câștigate o sumedenie de procese, povestește avocatul.
O.D.
Citește și:
Le Monde: În România, să te protejezi de coronavirus e neconstituțional