9 mai, Ziua Europei: Iohannis și Cîțu vorbesc despre solidaritate și acces la vaccinul anti-COVID

9 mai, Ziua Europei: Iohannis și Cîțu vorbesc despre solidaritate și acces la vaccinul anti-COVID

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au vorbit, duminică, 9 mai, de Ziua Europei, despre solidaritate și acces la vaccinul anti-COVID.

”(…)Unitatea şi solidaritatea sunt elementele fundamentale ale Declaraţiei enunţate de către Robert Schuman în urmă cu mai bine de 70 de ani. Aceste două valori comune sunt la fel de relevante şi astăzi pentru construcţia europeană, pentru adaptarea, dezvoltarea şi progresul Uniunii Europene. Provocările prin care trecem împreună nu diminuează, ci, dimpotrivă, reconfirmă relevanţa proiectului european şi a unui răspuns unit şi solidar al statelor membre şi al instituţiilor europene”, a transmis Klaus Iohannis, care a mai punctat fatul că statele membre sunt o forță atunci când lucrează împreună și consideră că nu ar fi realizat atât de multe dacă ar fi pe cont propriu.

ADVERTISING

Citește în întregime declarația președintelui pe site-ul Administrației Prezidențiale.

La rândul său, premierul Florin Cîţu a transmis că apartenenţa la Uniunea Europeană înseamnă pentru România acces la suficiente doze de vaccin pentru oprirea pandemiei, dar şi 29 de miliarde de euro pentru redresarea economică, conform News.ro.

Citește și: 9 mai, o zi cu triplă semnificație: Ceremonii militare și religioase sunt organizate în toată țara

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇