Michael Cohen, fostul avocat lui Donald Trump, a fost retrimis în închisoare

Michael Cohen, fostul avocat lui Donald Trump, a fost retrimis în închisoare

Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump condamnat la trei ani de închisoare pentru diverse fraude şi încălcarea legilor electorale, a fost închis din nou joi, la şase săptămâni după ce a primit permisiunea de a efectua pedeapsa la domiciliu din cauza pandemiei.

„Michael Cohen a respins condiţiile arestului la domiciliu şi în consecinţă a fost trimis într-o închisoare federală”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Biroul federal al închisorilor.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat ce „condiţii” au fost respinse de fostul avocat newyorkez şi nici în ce închisoare a fost trimis.

Săptămâna trecută, New York Post l-a surprins pe Michael Cohen, 53 de ani, în timp ce lua masa într-un restaurant francez situat foarte aproape de domiciliul său din New York. Prezentând o fotografie, jurnalul a subliniat că această masă „l-ar putea costa libertatea”.

Michael Cohen a fost condamnat în decembrie 2018 la trei ani de închisoare pentru pentru fraudă, sperjur şi încălcarea legilor campaniei electorale după ce a plătit două femei în 2016 pentru a nu vorbi despre presupusa lor aventură cu Donald Trump.

Întemniţat în mai 2019, el a putut reveni la domiciliu la 21 mai. Avocaţii săi au insistat asupra antecedentelor lui medicale, inclusiv „probleme pulmonare” care îl fac deosebit de vulnerabil în faţa coronavirusului.

După ce a lucrat zece ani pentru Trump Organization şi s-a descris ca pitbull-ul lui Donald Trump, Michael Cohen s-a întors împotriva magnatului newyorkez. El a dat asigurări că toate actele sale reprobabile au fost comise „la solicitarea” acestuia.

ADVERTISING

Citește și Nepoata lui Donald Trump suștine că președintele SUA are un comportament modelat de tatăl sociopat: A plătit pe cineva să dea examenul de admitere la facultate


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇