Măgarii și caii sălbatici fac ceva esențial pentru ecosisteme și biodiversitate

Măgarii și caii sălbatici fac ceva esențial pentru ecosisteme și biodiversitate
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Măgarii și caii nu sunt animale care să depindă de om, câtă vreme vorbim despre exemplarele sălbatice. (Mai) Există suficiente exemplare în sălbăticie, iar acestea nu numai că nu au nicio problemă în a trăi independent, dar ajută, fără să vrea, și alte specii, au descoperit oamenii de știință.

Când rămân fără apă, mai ales în verile toride, pur și simplu sapă fântâni. Se adapă și le lasă în urmă, acestea fiind folosite de alte animale însetate, au descoperit oamenii de știință, care au studiat astfel de exemplare din deșertul Sonoran, din America de Nord.

ADVERTISING

De fapt, aceste fântâni le-au atras atenția și ulterior au găsit și făptașii, se arată într-un raport publicat de jurnalul Science, citat de IFL Science.

În acest deșert, apa poate fi găsită la o adâncime de 2 metri, iar caii și măgarii sunt capabili să sape pentru a ajunge la ea. După plecarea lor, oamenii de știință au numărat, în medie, 57 de vertebrate care au folosit aceste fântâni, de la veverițe până la un urs brun.

Însă aceste fântâni devin adevărate oaze de viață, tot felul de plante apărând și prosperând lângă ele.

ADVERTISING

Se discută deja despre introducerea de cai și măgari în zonele aride, pentru a ajuta toate formele de viață din zonă, dar ideea este doar studiată în prezent.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇