FC Barcelona a pus umărul la retrogradarea unei echipe de tradiție

FC Barcelona a pus umărul la retrogradarea unei echipe de tradiție

FC Barcelona a câştigat la limită, cu scorul de 1-0, derby-ul cu concitadina Espanyol Barcelona, disputat miercuri seara în cadrul etapei a 35-a a campionatului de fotbal al Spaniei, echipa blaugrana apropiindu-se la un singur punct de liderul Real Madrid în urma acestui succes.

Atacantul uruguayan Luis Suarez a marcat unicul gol al întâlnirii în minutul 56, la capătul unei acţiuni la care au mai participat francezul Antoine Griezmann şi argentinianul Lionel Messi. Espanyol este virtual retrogradată după acest eşec, pentru prima oară după promovarea din 1994.

ADVERTISING

Luis Suarez a marcat golul său cu numărul 195 pentru Barca şi a devenit al treilea marcator din istoria clubului, depăşindu-l pe ungurul Laszlo Kubala.

Barca rămâne astfel în cursa pentru titlu în Primera Divison, aşteptând acum rezultatul partidei pe care Real Madrid o va disputa vineri, pe teren propriu, cu Alaves.

Într-un un alt meci disputat miercuri, Villarreal s-a impus în deplasare, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Getafe, vecina sa de clasament şi, totodată, contracandidată în cursa pentru calificarea în viitoarea ediţie a cupelor europene.

ADVERTISING

Golurile "Submarinului galben" au fost marcate de Santi Cazorla (66, 86, ambele din penalty) şi Ruben Pena (90+3), în timp ce pentru gazde a punctat Hugo Duro (80).

Graţie acestui succes, Villarreal şi-a consolidat poziţia a cincea şi s-a apropiat la patru puncte de ultimul loc care asigură prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, ocupat de FC Sevilla, care va juca joi la Bilbao, cu Athletic.

Rezultate:
Marţi
Valencia - Valladolid 2-1
Au marcat: Max. Gomez (30), Kang-in Lee (89), respectiv Victor Garcia (47).

ADVERTISING

Celta Vigo - Atletico Madrid 1-1
Au marcat: Beltran (49), respectiv Morata (1).

Miercuri
Betis Sevilla - Osasuna 3-0
Au marcat: Guido Rodriguez (4), Pedraza (25), Alena (90+7).

Getafe - Villarreal 1-3
Au marcat: Duro (80), respectiv Cazorla (66 - penalty, 86 - penalty), Ruben Pena (90+3).

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 1-0
A marcat: Luis Suarez (56).

Joi sunt programate meciurile Eibar - Leganes, Mallorca - Levante şi Athletic Bilbao - FC Sevilla, în timp ce vineri vor avea loc partidele Real Sociedad - Granada şi Real Madrid - Alaves.

Clasament:
1. Real Madrid 77 puncte (34 jocuri)
2. FC Barcelona 76 puncte (35 jocuri)
3. Atletico Madrid 63 puncte (35 jocuri)
4. FC Sevilla 60 puncte (34 jocuri)
5. Villarreal 57 puncte (35 jocuri)
6. Getafe 53 puncte (35 jocuri)
7. Real Sociedad 51 puncte (34 jocuri)
8. Valencia CF 50 puncte (35 jocuri)
9. Athletic Bilbao 48 puncte (34 jocuri)
....


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇