Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Sibiu, singura unitate din judeţ specializată în boli pulmonare, ar putea avea o secţie de ATI, o analiză în acest sens fiind demarată la nivelul Consiliului Judeţean (CJ), a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Daniela Cîmpean.
„Acest aspect (necesitatea unei secţii ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie – n.red.) mi-a fost adus la cunoştintă în ultima întâlnire de joi, pe care am avut-o cu conducerea Spitalului Judeţean Sibiu, motiv pentru care, după această întâlnire, am dat în lucru Serviciului Juridic să identifice paşii care ar trebui făcuţi pentru ca astfel de investigaţii sau servicii medicale să se asigure şi de cei de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Dar ce vreau să vă subliniez este faptul că nu este suficient să faci o secţie şi să o dotezi cu aparatura necesară, cred că acesta este aspectul cel mai simplu pe care l-am putea face. (…) Partea cea mai grea este să identifici personal calificat„, a spus Daniela Cîmpean.
Potrivit preşedintelui CJ Sibiu, criza de personal se resimte în secţiile de ATI, Infecţioase şi Urgenţă din judeţ.
„La acest moment, cel mai greu lucru este să găsim personal specializat pentru secţiile ATI, Infecţioase şi pentru Urgenţe, sunt secţii care au deficit de personal de specialitate nu numai aici, în toată ţara. (…) Încercăm să facem angajări în aceste secţii, dar ne izbim de lipsa personalului de specialitate, în aceste specializări”, a mai spus Daniela Cîmpean.
Singurul spital din subordinea CJ Sibiu dotat cu secţii ATI, COVID şi non-COVID este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.
În judeţul Sibiu, pacienţii cu COVID-19 care au nevoie de ATI mai sunt internaţi în Spitalul Militar, Spitalul Municipal Mediaş şi Spitalul de Pediatrie.