O legătură îngrijorătoare pare să existe între metalul din care sunt realizate cutiile de bere – aluminiul – și semnele timpurii ale bolii Alzheimer, arată un nou studiu.
Cercetătorii știu de ani buni că între aluminiu și maladia Alzheimer există o legătură, însă acum oamenii de știință de la Universitatea Keele, din Marea Britanie, au certificat acest lucru, descoperind că metalul se acumulează în aceleași locuri din creier ca proteina ce apare în stadiile timpurii ale bolii, arată Futurism.
În raportul publicat de revista Journal of Alzheimer’s Disease Reports se arată că este posibil ca acest metal să joace un rol chiar în formarea acumulărilor de proteină care precedă debutul maladiei Alzheimer.
„Prezența acestor acumulări este asociată cu moartea celulelor neuronale și observațiile asupra aluminiului din aceste acumulări ar putea evidenția un rol al metalului în formarea lor”, a explicat Matthew Mold, autor coordonator al studiului.
Citește și Iată o stare pe care o avem mulți dintre noi și care ar putea anunța demența
Asta nu înseamnă că nu mai trebuie să folosim cutii din aluminiu. De fapt, aluminiul care ajunge în organismul nostru prin alimente și nu numai este deseori găsit în creierul sănătos, a transmis Alzheimer’s Society, o organizație caritabilă cu sediul în Londra.
Însă, pe măsură ce îmbătrânim, rinichii noștri își pierd abilitatea de a filtra aluminiul, iar asta poate duce la instalarea Alzheimerului.
Vezi și Iată cum creierul distruge neuronii morți. Video în premieră