Proteste violente la Bristol, din cauza unui proiect de lege care dă puteri sporite Poliţiei. Manifestanţii au aruncat cu sticle, cărămizi şi ouă (Video)

Proteste violente la Bristol, din cauza unui proiect de lege care dă puteri sporite Poliţiei. Manifestanţii au aruncat cu sticle, cărămizi şi ouă (Video)

Zece persoane au fost arestate, vineri, în oraşul Bristol, din sud-vestul Angliei, după ce un protest la adresa unui proiect de lege privind prerogativele Poliţiei a degenerat în violenţe, manifestanţii aruncând cu sticle şi cărămizi în forţele de ordine.

Mii de demonstranţi s-au adunat în centrul oraşului, ignorând restricţiile legate de pandemia de COVID-19, pentru a protesta faţă de un proiect guvernamental, aflat în prezent în Parlament, care ar conferi Poliţiei puteri sporite în restricţionarea protestelor de stradă, potrivit Reuters şi DPA.

ADVERTISING

Poliţia a spus că protestatarii au aruncat cu sticle, cărămizi şi ouă şi au lansat focuri de artificii asupra forţelor de ordine.

"Majoritatea persoanelor au fost paşnice, însă a existat o minoritate ostilă faţă de poliţişti", a precizat într-un comunicat comisarul-şef Mark Runacres.

LIVE | Another Kill the Bill protest takes place in Bristol

"Comportamentul violent este inacceptabil. Poliţiştii i-au îndemnat în mod repetat pe participanţi să se disperseze, însă odată ce atmosfera s-a schimbat şi unii oameni au devenit violenţi, a trebuit să intervenim", a adăugat el.

'Kill the bill': hundreds take part in Bristol protest

Trei dintre persoanele arestate au fost reţinute şi în legătură cu primul marş de protest, de duminica trecută, care a fost urmat de o nouă demonstraţie violentă, marţi noapte.

Violent clashes between police and 'Kill The Bill' protesters in Bristol on Friday night

Londra: Manifestaţie anti-restricţii cu mii de participanţi (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇