Un meteorit care s-a prăbușit anul trecut pe Terra este mai vechi decât planeta noastră. De unde provine

Un meteorit care s-a prăbușit anul trecut pe Terra este mai vechi decât planeta noastră. De unde provine

Un meteorit care s-a prăbușit în deșertul Sahara în 2020 este mai vechi decât planeta noastră. Roca spațială primordială are în jur de 4,6 miliarde de ani și este cel mai vechi exemplu cunoscut de magmă spațială, spun oamenii de știință.

Analizele privind vârsta și conținutul mineral indică faptul că roca s-a desprins dintr-o protoplanetă, o planetă aflată în curs de formare, arată Live Science.

Citește și Pământul își pierde pentru totdeauna cea de-a doua ”lună”, descoperită recent

Meteoritul, numit Erg Chech 002 (EC 002), este cel mai probabil o bucată care a supraviețuit dintr-o planetă care a fost distrusă sau absorbită de alte planete stâncoase mai mari, în timpul formării Sistemului Solar, se arată într-un raport publicat de Proceedings of the National Academy of Sciences.

ADVERTISING

Bucăți din EC 002 au fost găsite în Adrar, Algeria, în luna mai a anului trecut, și fragmentele au fost „relativ grunjoase, granulate, cafenii și bej”, încrustate sporadic cu cristale care erau „verzi, verzi-gălbui și maronii”, după cum se arată într-o descriere a Institutului Lunar și Planetar (LPI) din SUA.

Te-ar putea interesa și Descoperire pe asteroidul Bennu: au fost identificate molecule organice necesare vieții

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇