Primăria Capitalei a fost amendată cu 100.000 de lei, din cauza spațiilor verzi

Primăria Capitalei a fost amendată cu 100.000 de lei, din cauza spațiilor verzi

Ministerul Mediului anunță că a amendat Primăria Capitalei cu 100.000 de lei din cauză că aceasta nu are o evidență clară a spațiilor verzi din oraș.

În mod normal, Primăria Municipiului București ar trebui să dispună de o bază de date numită Registrul Spațiilor Verzi.

Potrivit Ministerului Mediului, acest registru este ”un sistem informaţional care cuprinde datele tehnice ale tuturor spaţiilor verzi conform indicilor de calitate şi cantitate. Acest Registru trebuie făcut public şi să poată fi consultat la sediile autorităţilor administraţiei publice locale”.

ADVERTISING

PMB a publicat pe site-ul său o hartă a spațiilor verzi încă din anul 2013. Ea poate fi încă accesată în mediul ”Hărți” al siteului pmb.ro.

Problema este că respectivul document este incomplet și - după cum chiar PMB admite în scris - ”nu are valoare administrativă şi nu produce efecte juridice”.

În context, Ministerul Mediului a anunțat că o instituție din subordina sa – mai exact Comisariatul Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu – a fost în control la PMB.

Și a amendat instituția, după ce a constat că aceasta nu luase măsuri pentru a întocmi Registrul Spațiilor Verzi conform normelor legale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”În urma unui control efectuat de Comisariatul Municipiului București al Gărzii Naționale de Mediu la Primăria Capitalei, s-a constatat că PMB nu deține un Registru al Spațiilor Verzi întocmit conform normelor.

Mai mult, administrația locală nu deține nicio informație despre suprafața tipurilor de terenuri din intravilanul localităţii, ce ar fi trebuit să compună acest Registru.

Din datele prezentate rezultă o suprafață de spațiu verde pe cap de locuitor de 8,89 mp, mult sub limita impusă de ordonanța de urgență 195/2005 privind protecția mediului - 26 mp/locuitor.

ADVERTISING

Pentru aceste neconformități, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au sancționat Primăria Municipiului Bucuresti cu amendă în valoare de 100.000 lei.

Și au trasat măsuri de conformare care vor fi verificate periodic”, a transmis Ministerul Mediului, într-un comunicat de presă.

https://www.facebook.com/Mediu.Romania/posts/2656266371360872

PMB nu a emis niciun punct de vedere până la acest moment și nici nu a informat primirea amenzii. A dat, însă, un comunicat în care a informat că a luat măsuri pe care le consideră relevante pentru spațiile verzi din București.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇