Premierul Florin Cîţu a fost prezent, miercuri, la imunizarea persoanei cu numărul 1.000.000 care a primit doza de vaccin împotriva COVID-19.
Vaccinarea persoanei cu numărul 1.000.000 a avut loc la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti și a fost făcută chiar de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România.
"Un moment la care în 27 decembrie ne uitam și voiam să vină cât mai repede. Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul un milion. O să vedeți că lucrurile vor merge mai repede acum. Ținta inițială era să avem aproape un milion până la sfârșitul lunii martie.
Am fost mai aproape. În martie, vom primi 2,6 milioane de doze, ceea ce înseamnă că vom putea porni cu faza a treia pe 15 martie. Vaccinarea generală. Rămâne o țintă să avem 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie", a declarat premierul.
El a precizat că merge bine campania de vaccinare și că se vor asigura că va rămâne așa.
"Trebuie să aduc aminte că, dacă vrem o campanie de succes, trebuie să respectăm în continuare toate regulile impuse. Am văzut deja foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă masca în spațiul public", a punctat el.
Cîţu: Văd peste tot oameni care nu poartă masca. Nu putem să ne permitem așa ceva
Premierul a precizat că face un apel către oameni, dar că îi va cere si ministrului Lucian Bode să se asigure că angajaţii din subordine au grijă ca regulile să fie respectate.
"Fac un apel. O să vorbesc cu domnul Bode să mă asigur că vom avea mai mulți lucrători ai MAI care să își facă treaba. Văd peste tot oameni care nu poartă masca. Nu putem să ne permitem așa ceva", a mai spus premierul.
Pacientul cu numărul un milion este o femeie de 86 de ani, cu sechele motorii după o afecțiune neurologică. Aceasta se simte bine după doza de vaccin.
"Și pot să vă spun că domnul Gheorghiță, cel care a vaccinat-o, nu a avut niciun fel de emoție", a spus reprezentantul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.
”A fost foarte încantată, a spus că este bucuroasă că a reușit să se vaccineze. Am ales să o vaccinez eu, pentru că ceea ce mi-a lipsit în toată această perioadă este contactul cu pacienții mei. Intenționez să fac voluntariat în centre de vaccinare, poate în centre mobile. Pentru noi este o onoare că putem să contribuim la vaccinare”, a spus Valeriu Gheorgiță.