Un spital din Israel susține că a descoperit tratamentul pentru boala provocată de coronavirus – COVID-19.
De menționat este că în prezent nu există un tratament propriu-zis pentru a combate SARS-CoV-2, ci medicii tratează fiecare simptom ce apare în cadrul evoluției bolii.
Cercetătorii de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv susțin că au obținut rezultate pozitive, în urma unor studii preliminare pentru un tratament dedicat COVID-19, relatează ynetnews.
Testele preliminare arată că 29 din 30 de pacienți infectați și aflați în stare gravă cărora li s-a administrat medicamentul, numit EXO-CD24, o dată pe zi s-au recuperat complet în doar cinci zile. Un tratament similar a fost anunțat și de Centrul Medical Hadassah.
Profesorul Nadir Arber de la Centrul Integrat de Prevenire a Cancerului din spital a testat un medicament pe care l-a dezvoltat chiar el. El a administrat medicamentul pacienților cu forme medii și grave de COVID-19. Rezultatele au fost extrem de bune: Rată de vindecare de 95%.
Arber spune că EXO-CD24 nu este scump și este eficient. Tratamentul trebuie administrat o dată pe zi, timp de 5 zile.
Externați în 3-5 zile
Dintre cei 30 de pacienți cărora li s-a administrat medicamentul, 29 au prezentat o îmbunătățire semnificativă în decurs de doar două zile și au fost externați din spital trei până la cinci zile mai târziu!
Și pacientul cu numărul 30 s-a vindecat, însă recuperarea a durat mai mult decât în cazul celorlalți bolnavi.
După astfel de rezultate peste așteptări, spitalul a apelat la Comitetul Helsinki al Ministerului Sănătății, pentru a solicita extinderea tratamentului la mai mulți pacienți.
Și Centrul Medical Hadassah din Ierusalim a anunțat că a dezvoltat un tratament antiCOVID-19.
Unitatea medicală a administrat un medicament numit Allocetra la 21 de pacienți. Bolnavii sufereau și de alte boli.
Conform medicilor, 19 pacienți s-au vindecat în 6 zile și au fost externați - în medie - în 8 zile!
Medicamentul a fost dezvoltat de profesorul Dror Mevorach, director al Centrului de Cercetare pentru Reumatologie și Medicină Internă, pentru a face față sistemelor imune hiperactive care cauzează secreția de citokine.