Un medic şi trei pacienţi au murit în urma unui incendiu la un spital Covid din sudul Ucrainei

Un medic şi trei pacienţi au murit în urma unui incendiu care s-a declanşat în secţia de terapie intensivă pentru bolnavii de Covid-19 a unui spital din sudul Ucrainei, au anunţat joi autorităţile, citate de AFP.

Incendiul s-a declanșat puţin înainte de miezul nopţii, miercuri, într-un salon de terapie intensivă din această clinică din Zaporizhzhia, oraş cu peste 700.000 de locuitori, a indicat Serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă.

Pompierii au descoperit patru trupuri şi au putut să salveze opt persoane, dintre care două rănite, potrivit aceleiaşi surse. 

ADVERTISING

Victimele sunt o doctoriţă în vârstă de 27 de ani şi trei pacienţi care aveau nevoie de ventilaţie, a precizat guvernatorul regional, citat de agenţia ucraineană Interfax. 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a transmis "sincere condoleanţe" familiilor victimelor şi l-a trimis pe ministrul Sănătăţii, Maksym Stepanov, la locul dramei, potrivit unui comunicat al preşedinţiei.

Poliţia a indicat că va deschide o anchetă pentru "încălcarea regulilor de securitate" la incendiu. 

Directorul OMS Europa, Hans Kluge, s-a declarat "întristat" de "incendiul tragic", exprimându-şi pe Twitter solidaritatea cu Ucraina. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Incendiile mortale sunt frecvente în Ucraina, unde regulile de securitate sunt puţin controlate şi numeroase infrastructuri sunt neconforme.             

În ianuarie, un incendiu a cauzat moartea a 16 persoane într-un centru de bătrâni din Kharkiv, în estul ţării.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇