Cea mai bună veste a ultimelor ore vorbește despre eficiența vaccinării, care pare a fi una extrem de ridicată, după cum arată ultimele cifre comunicate de autoritățile din Israel, care s-au mobilizat exemplar pentru imunizarea populației.
O altă veste frumoasă vine de la un ONG care luptă în fiecare zi pentru educația copiilor din România. Astăzi aflăm că au înființat Academia de Cariere Tehnice, un proiect menit să-i ajute pe tinerii de la colegiile tehnice să-și găsească o cale în carieră.
Nu în ultimul rând, MOL România ne arată ce înseamnă bunătatea și investește pentru copiii cu dizabilități în ateliere de terapie prin artă, terapie prin joc, terapii emoționale, terapie ocupațională sau de terapii asistate de animale.
Israel demonstrează că vaccinarea funcționează
Programul de imunizare antiCovid derulat în Israel, ţara cu cea mai mare rată de vaccinare, prezintă rezultate promiţătoare, potrivit cifrelor anunţate luni de Ministerul Sănătăţii.
În ceea ce priveşte oamenii cu vârste de peste 60 de ani, 531 dintr-un total de aproximativ 750.000 vaccinaţi complet au fost testaţi pozitiv, ceea ce reprezintă 0,07%, relatează BBC.
România are acum Academia de Cariere Tehnice
Elevii din liceele cu profil tehnologic din țară au oportunitatea de a-și descoperi potențialul și de a fi ghidați către o carieră în domeniul tehnic.
Organizația neguvernamentală Școala de Valori susține elevii din învățământul tehnologic și dă startul înscrierilor în “Academia de Cariere Tehnice”, un proiect organizat cu sprijinul companiei PEPCO România.
Academia de Cariere Tehnice (ACT) este un proiect născut sub egida Laboratorul de Cariere, o inițiativă de orientare profesională demarată de asociația educațională Școala de Valori.
ACT se adresează elevilor din liceele tehnologice din România, mai exact tinerilor dornici să-și exploreze potențialul și să afle cum anume ar putea arăta o carieră în domeniul tehnic ori în alte domenii conexe.
ACT by PEPCO va îndruma 60 de elevi din toată țara, oferindu-le un cadru de dezvoltare personală și uneltele prin care tinerii să își clarifice traseul profesional după finalizarea liceului.
În cadrul proiectului, elevii vor participa la 12 ateliere de dezvoltare personală, se vor implica în 3 evenimente inspiraționale de tip Biblioteci Vii (întâlniri cu profesioniști în care tinerii vor putea adresa întrebări despre domeniul de lucru) și vor avea parte de o vizită virtuală în cadrul PEPCO România.
Experiența de învățare va consta într-un mixt de ateliere de dezvoltare personală și orientare în carieră, care va pune bazele unor competențe ce vor fi la mare căutare în anii următori.
Terapii de 400.000 lei pentru sute de copii cu dizabilități
MOL România va finanța 18 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale, suma alocată acestora fiind de 400.000 de lei.
Este vorba despre proiecte selectate în cadrul celei de-a 12-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, organizat împreună cu Fundația Pentru Comunitate.
Beneficiarii finali vor fi 773 de copii care trăiesc cu diferite dizabilități, suferă de boli cronice sau se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.
În activitățile terapeutice și intervenții psihosociale vor utiliza diverse metode, precum terapia prin artă (muzică, desen, pictură), terapia prin joc, terapiile emoționale (marionete, jocuri de rol, psihodramă pentru copii, povești terapeutice), integrarea senzorială, terapia ocupațională, terapiile asistate de animale.
Lista proiectelor finanțate poate fi accesată pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro
Citește și: