Un ministru canadian a demisionat după ce a fost în vacanţă în Caraibe

Un ministru canadian a demisionat după ce a fost în vacanţă în Caraibe

Premierul statului Ontario, Doug Ford, a anunţat demisia ministrului său de Finanţe, după ce acesta a plecat în vacanţă în Caraibe. 

Ministrul Rod Phillips şi-a cerut scuze şi a numit călătoria o “greşeală stupidă”, relatează BBC. Demisia demonstrează faptul că guvernul său “ia în serios obligaţia de a se menţine la standarde înalte”, a declarat Ford.

Phillips, membru al Partidului Conservator Progresist, a plecat pe insula Saint-Barthélemy pe 13 decembrie, în interes personal, şi s-a întors marţi. Înainte de sărbători, autorităţile din domeniul sănătăţii din Ontario au cerut locuitorilor să rămână acasă dacă este posibil, pe fondul creşterii numărului cazurilor de COVID-19.

ADVERTISING

Liderul Noului Partid Democrat din Ontario, Andrea Horwath, a cerut demisia lui Phillips, declarând că este inacceptabil ca acesta să ignore recomandările, în timp ce guvernul  “le cere locuitorilor obişnuiţi din Ontario sacrificii”.

Ontario a descurajat toate deplasările neesenţiale, iar pe 26 decembrie a intrat în lockdown. În total, Canada a ajuns la peste 580.000 de infectări cu coronavirus şi la 15.600 de decese.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇