S-au finalizat lucrările la un pasaj peste Autostrada A10. Cum ajută asta și când va fi gata întreaga șosea de mare vitează

S-au finalizat lucrările la un pasaj peste Autostrada A10. Cum ajută asta și când va fi gata întreaga șosea de mare vitează

Chiar dacă oficial iarna nu se lucrează la autostrazi, pe șantierul unui lot dintre Sebeș și Sântimbru al Autostrăzii A10 s-a muncit. S-au finalizat lucrările la un pasaj spre autostradă, s-a deschis un sens de circulație și s-au realizat conexiuni la sensuri giratorii. Iată rezultatele.

Lotul 1 al Autostrăzii A10 a fost inaugurat pe 3 decembrie, cu numai 3 zile înainte de alegerile parlamentare din acest an. Deschiderea traficului a fost, însă, doar una parțială. S-au impus unele restricții, din cauză că lucările nu erau (și nu sunt nici acum) gata pe toți cei 17 kilometri de șosea de mare vitează.

ADVERTISING

Ziarul Unirea din Alba Iulia relatează, însă, că s-a lucrat și după data de 3 decembrie. Așa că între timp s-au finalizat lucrări la un pasaj din zona Pârâului Iovului, pe care Drumul Naținal 1 trece peste traseul Autostrăzii A10.

În consecință, în zonă nu se mai circulă acum pe un singur sens al șoselei de mare vitează, ca până acum, ci pe ambele sensuri.

În plus, s-au finalizat și noi conexiuni ale șoselei de mare viteză cu două sensuri giratorii care fac parte din nodul rutier.

Circulatie pe DN 1, vechiul amplasament autostrada A10 Sebes Turda, Alba Iulia Nord, 241220
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La ce bun toate astea? Jurnaliștii publicației locale apreciază că traficul în zonă s-a fluidizat deja. Cât de mult, e greu de spus acum, din cauză că numărul de mașini care circulă prin zonă este redus, în ajunul Crăciunului.

Așa că rezultatele clare ale lucrărilor din decembrie se vor vedea abia la începutul anului viitor.

Anterior, directorului executiv al Asociației Pro Infrastructura (API), Ionuț Ciurea, a declarat pentru SpotMedia.ro că nu există motive să nu se finalizeze și să nu se dea în trafic întreaga Autostradă A10, în cursul anului viitor.

ADVERTISING

Reamintim că traseul acestei autostrăzi a fost împărțit în 4 loturi. Este vorba despre: Lotul 1(17 km între Sebeș și Sântimbu), Lotul 2 (24,25 km dintre Sântimbru și Aiud), Lotul 3 (12,45 km dintre Aiud și Decea) și Lotul 4 (16,3 km dintre Decea și Turda).

Loturile 3 și 4 au fost deschide, cu mare întârziere, în 2018, iar lotul 1 a fost inaugurat parțial pe 3 decembrie, în acest an.

Pentru la anul, mai rămân, deci, de terminat lucrările pe această porțiune inaugurată doar în parte și la cei 24,25 de kilometri ai Lotului 2, unde antreprenor este Aktor SA.

Citește și:

Guvernul PNL inaugurează, în prag de alegeri, 15 kilometri din Autostrada A10. Cum arată drumul, când au început lucrările și de când trebuia finalizat totul, de fapt (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇