Ciolacu anunță că PSD va vota împotriva desființării Secției Speciale și spune că pentru el "speța Tudorache" e cam sofisticată

Ciolacu anunță că PSD va vota împotriva desființării Secției Speciale și spune că pentru el "speța Tudorache" e cam sofisticată

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii vor vota împotriva desfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, în cazul în care viitorul Guvern propune acest lucru.

„Categoric vom vota împotrivă pentru că nu poţi să treci peste o decizie a specialiştilor. Dacă specialiştii ar fi spus că nu este bine … noi am văzut cum a funcţionat Justiţia fără această secţie. Din punctul meu de vedere, nu a funcţionat cum ar trebui să funcţioneze într-un stat democratic, dar e o democraţie tânără în România. S-a înfiinţat această secţie şi de atunci nu o lăsăm să funcţioneze. Nici un ministru al Justiţiei nu a lăsat-o să funcţioneze la capacitatea ei. Haideţi să o lăsăm să funcţioneze şi apoi tragem concluziile. (…) Eu o să rog colegii mei, ca şi decizie politică, să votăm împotriva desfiinţării secţiei”, a spus Ciolacu, duminică seara, la Antena 3, întrebat cum va vota PSD având în vedere că partidele din coaliţia de centru-dreapta au convenit desfiinţarea secţiei speciale.

El a adăugat că atât Consiliul Superior al Magistraturii, cât şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis că cel mai bine este să nu se desfiinţeze această secţie.

ADVERTISING

A citit în presă despre Tudorache, n-a înțeles prea bine speța

De asemenea, Marcel Ciolacu a declarat că luni dimineaţa va avea o discuţie cu Daniel Tudorache pentru a se lămuri dacă acesta vrea să continue demersul de a nu intra în Parlament, adăugând că fostul primar al Sectorului 1 nu a fost trimis în judecată.

"În primul rând, noi am luat o decizie politică - nu candidează pentru o funcţie de parlamentar nimeni care este trimis în judecată, totuşi, antepronunţându-ne, deoarece există prezumţie de nevinovăţie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cazul domnului Tudorache, imediat după ce a început ancheta DNA, deci nu a fost trimis în judecată, el a luat decizia să se autosuspende în primul rând din funcţia de preşedinte la Sectorul 1.

Mandatul domnului Tudorache nu trebuie să îl dea Marcel Ciolacu sau PSD, îl dă BEC şi Judecătoria, au acest atribut. Vom vedea mâine (luni - n.r.) la comisia de validare care este temeiul şi mâine dimineaţă o să am o discuţie lămuritoare cu domnul Tudorache dacă vrea să continue demersul de a nu intra în Parlament sau doreşte să intre în Parlament şi atunci trebuie o decizie politică de urgenţă luată în interiorul partidului", a spus Ciolacu la Antena 3.

ADVERTISING

El a adăugat că nu şi-a încălcat nicio promisiune deoarece Tudorache nu este trimis în judecată.

"Promisiunea mea a fost foarte clară, nu candidează nimeni care este trimis in judecată. Am citit şi eu în presă … nu am înţeles foarte bine speţa, spălare de bani cu a doua soţie, dar dânsul e la treia, e un pic cam sofisticată pentru mine", a afirmat liderul PSD.

Președintele Klaus Iohannis a convocat oficial noul Parlament pentru luni.

Ședința noului Parlament va avea loc pe 21 decembrie, la ora 12:00, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale remis SpotMedia.ro.

Tot luni, în jurul orei 19:00, ar urma să fie semnat acordul de funcționare a coaliției de guvernare formată din PNL – USR PLUS UDMR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇