Trump face, Biden desface: Președintele ales al SUA promite că va reveni în Acordul de la Paris pentru lupta împotriva schimbărilor climatice

Trump face, Biden desface: Președintele ales al SUA promite că va reveni în Acordul de la Paris pentru lupta împotriva schimbărilor climatice

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a promis, sâmbătă, că Statele Unite vor reveni în Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice în prima zi a mandatului său la Casa Albă, relatează AP.

“Statele Unite vor reveni în Acordul de la Paris în prima zi a mandatului meu de preşedinte. Voi începe imediat să lucrez împreună cu omologii mei din lume pentru a face tot ce este posibil, inclusiv convocarea liderilor economiilor importante pentru un summit privind clima în primele mele 100 de zile de mandat”, a afirmat Biden.

ADVERTISING

Mai mult de 70 de lideri mondiali participă astăzi la întâlnirea virtuală la care se caută soluţii pentru reducerea emisiilor şi care are loc la a cincea aniversare a Acordului climatic de la Paris.

Statele Unite au ieșit oficial azi din Acordul de la Paris, așa cum a vrut Trump. Rezultatul alegerilor va decide pentru cât timp

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a catalogat modificările climatice drept o farsă şi a retras Statele Unite din Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Majoritatea oamenilor de ştiinţă crede că lumea trebuie să reducă puternic şi rapid emisiile pentru a evita cele mai catastrofale efecte ale încălzirii globale. China, Japonia, Coreea de Sud şi Uniunea Europeană şi-au intensificat recent obiectivele de reducere a emisiilor de carbon.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇